Apajamatkojen uutuuksia: Arirack-jigiteline pitää vieheet kunnossa

Arirack-jigiteline.

Perinteisissä jigitauluissa tai veneen sisälaidoilla jigit roikkuvat koukustaan jigipää alaspäin. Tällöin niiden pyrstö jää kaarelle ja jigi on lyhyen säilytysajan jälkeen pilalla.

Uudessa Arirack-telineessä jigit kiinnittyvät päästään hahloon, jolloin pyrstöt roikkuvat vapaasti suorina. Ne eivät myöskään pääse värjäämään toisiaan, eivätkä PVC- ja Elastomax/ElaZtech-jigit sotkeutumaan keskenään.

Telineessä jigit pysyvät siis hyvässä kunnossa ja järjestyksessä. Jigien lisäksi telineeseen voi laittaa myös muita vieheitä ja spinnerbaitteja.

Jarocells starttilitium esilämmityksellä

Hollantilainen litiumakkujen valmistaja Jarocells on tuonut starttilitium tuoteperheeseen uuden tuotteen. Jarocells BT 60.12 täydentää sarjaa, josta on aiemmin löytynyt koot 100Ah, 125Ah ja 300Ah.

Starttilitiumin idea on sen nopeassa latautumisessa. Nykyaikaisessa, runsaalla elektroniikalla varustetussa veneissä on kova virran kulutus. Koska litium ottaa vastaan kaiken sen virran, jonka moottorin laturi jakelee, niin se latautuu nopeasti.

Starttilitiumiin on rakennettu vaste, joka estää moottorin laturia käymästä liian kovilla kierroksilla, mutta silti akku latautuu nopeasti. Lyhyilläkin siirtymillä akku latautuu täyteen, eikä elektroniikkaa varten tarvita enää erillistä elektroniikka-akkua.

Jopa keulamoottorin virran voi ottaa bluetooth-applikaatiolla varustetusta akusta, jossa on myös latauksen esilämmitys pakkaskelejä varten. Litiumstartti painaa vain 10,2 kg ja se vastaa teholtaan 120Ah:n lyijyakkua, jonka paino on noin 35 kg.

Starttilitiumin elinikäodote on käytöstä riippuen noin 30 vuotta (2000 syväpurkauskertaa). 60Ah-starttilitumilla on 5 vuoden takuu.

Lisätietoja: ww.apajamatkat.fi, ari.paataja@apajamatkat.fi.

Jarocells BT 60.12 -starttilitiumakku.