Vakuumiukon vedenkorkeusmittarista apua vene- ja kalastusretkiin

Vakuumiukon vedenkorkeusmittarit on valmistettu haponkestävästä teräksestä, joten ne kestävät myös merivedessä.

Vedenkorkeus on tärkeä tekijä monissa vesiharrastuksissa, kuten veneilyssä ja kalastuksessa. Vedenkorkeuden vaihteluja voi nykyisin seurata esimerkiksi älypuhelimen avulla.

Uudessakaupungissa toimiva yritys Vakuumiukko on tuonut markkinoille perinteisemmän tavan pysyä selvillä vedenkorkeuden vaihteluista – kiinteästi paikoilleen kiinnitettävän mittalaudan.

Yrittäjä Toni Oittinen arvioi, että on paljon esimerkiksi kalastajia, joita vedenkorkeuden seuranta kiinnostaa. Hän myöntää itsekin olevansa sellainen, mutta laiska käyttämään tähän tarkoitukseen älypuhelinta. ”Mutta kun mittari on valmiiksi rannassa, sitä tulee katsottua joka kerta, kun on lähdössä kalastamaan tai muutoin vesille”, Oittinen sanoo.

Vedenkorkeusmittari asennetaan Oittisen mukaan senhetkisen vedenkorkeuden mukaisesti. ”Mittari voidaan asentaa kiinteään laituriin tai vaikkapa lautaan, joka työnnetään pohjaan niin, että mittari näyttää haluttua aloituskorkeutta tai virallista vedenkorkeutta. Meren vesitasot ovat saatavilla ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilta”, hän opastaa.

”Vesistöissä, joissa mittatietoja ei ole saatavilla, voidaan mittari asentaa suurin piirtein totuttuun normaalitasoon, minkä jälkeen seurantaa voidaan harjoittaa sentin tarkkuudella veden nousujen ja laskujen aikana”, Oittinen jatkaa.

Mittareita on saatavilla kahdella eri koolla (40 cm/40 cm ja 80 cm/40 cm) ja ne ovat haponkestävää terästä, joten ne kestävät myös merivedessä. Lisätietoja vedenkorkeusmittareiden myynti