SM-laituripilkissä tiukkaa grammapeliä useassa sarjassa – Teivaalan laiturit notkuivat kilpailijoista sateesta huolimatta

SM-laituripilkissä oli sananmukaisesti märkää.

Lahdessa Teivaalan laiturit notkuivat sananmukaisesti, kun 460 pilkkijää otti sunnuntaina 15.9. toisistaan mittaa SM-laituripilkin merkeissä. Kisakeskuksessa tulvi iloista kilpailuväkeä harmaasta ja sateisesta kelistä huolimatta.

Uusi tai pitkän aikaa ”paitsiossa” ollut kisapaikka herättää yleensä kilpailijoiden mielenkiinnon ja paikalle saavutaan jo tästä syystä sankoin joukoin. Ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa. Iso joukko ihmisiä luo myös sen aidon juhlallisen mestaruustunnelman, joka on aistittavissa läpi tapahtuman.

Tiukkaa grammapeliä useassa sarjassa

Paikka-arvonta suoritettiin jo totutusti tietokoneen avulla. Se kävi vauhdilla ja hetken päästä oltiin jo laitureilla odottamassa aloitusmerkkiä. Sen soidessa alkoi joka puolella nousemaan saalista. Pääasiassa särjen sukua, mutta oli joukossa ahventakin.

Ensimmäisen kaksituntisen jakson loputtua ja tauolle siirryttäessä oli monella jo varsin siedettävä saalis repussaan. Tunnin kahvi- ja ruokatauko teki sateisessa kelissä terää.

Toinen erä oli – kuten niin usein on – huomattavasti hiljaisempi kuin ensimmäinen ja moni kilpailija jäi nyt jopa täysin saaliitta. Loppumerkin jälkeen silmäilin punnitusjonoa ja saalispusseissa oli selkeitä eroja.

Tai niinhän sitä kuvittelin… Loppujen lopuksi käytiin todella tiukkaa grammapeliä useammassakin sarjassa.

Sintti ratkaisi sisarusten kisan

Alle 12-vuotiaiden sarjassa kullan nappasi toistamiseen Nummi-Pusulan Kalaseuraa edustanut Anna Åman. Toiselle sijalle ylsi Lauri Åman, niin ikään toistamiseen, ja hänkin Nummi-Pusulan Kalaseurasta. Sisaruksilla oli vain yhden sintin eli seitsemän gramman verran eroa. Pronssimitalin sai MB-Eräkerhon Oskari Haapala.

Alle 15-vuotiaiden voitto meni Punkaharjun Kalaveikkoja edustaneelle Petrus Kajovalle. Hopean otti viime vuoden tapaan Rantakylän Kalakavereita edustanut Ville Hämäläinen ja pronssin sai Kalle Inberg Porvoon Talvionkijoista.

Sarjassa alle 19 vuotta kulta meni Kiskon Kalakerhon Matti Auviselle. Hopean nappasi vuorostaan Roni Kuusela Kuusankosken Kalastusseurasta ja pronssille ylsi Viitasaaren Kalakavereita edustanut Aapo Kukko.

Päivi Karhunen pilkki naisten sarjan ykköseksi

Naisten sarjassa kultamitalin arvoisesti pilkki Puijon Pilkin Päivi Karhunen. Hopean sai Varpu Korhonen Lappeenrannan Urheilukalastajista ja pronssin vuorostaan Haminan Kalaveikkojen Soili Kangasmäki-Weckström.

Naisveteraanisarjan kiiltävimmän mitalin kuittasi Kirsti Heikkilä Vuosaaren Urheilukalastajista ja hopean Riitta Saastamoinen Nilakan Kalakerhosta. Nastolan Pilkkiä edustanut Ritva Kokko oli kolmas.

Miesten sarjan voitti Lapuan Seudun Kalakerhoa edustanut Tomi Etelä-Aho. Hopeamitalin sai Toni Wahlsten Lappeenrannan Pilkkijöistä ja pronssisen vuorostaan Onki-86 Turun Juha Kalin.

Miesveteraanien sarjassa kovimmat tulokset

Miesveteraanisarjassa nähtiin kovimmat tulokset. Vuosaaren Urheilukalastajien Toivo Saari vei siinä voiton lähes kuuden kilon saaliillaan. Toiseksi tuli Nilsiän Pilkkijöiden Matti Väätäinen. Pronssimitalin nappasi Kalervo Veijalainen Otavan Kalamiehistä.

Kaakkois-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri hoiti järjestelyt mainiosti kovista sateista huolimatta. Ensi vuonna SM-laituripilkki kisataan 13. syyskuuta Espoon Suomenojalla. Nähdään siellä!

Tulokset

Teksti ja kuvat: Marcus Wikström

Teivaalan venelaiturit tarjosivat oivaa tilaa laituripilkkijöille.