Irninjoen kalastuskohde aukeaa – 4,3 kilometriä uutta kalastettavaa Taivalkoskelle

Irninjoen Petäjäkorvaa. Kuva: Eero Hartikainen/Metsähallitus.

Metsähallitus avaa 1. kesäkuuta uuden kalastuskohteen Irninjoelle Taivalkoskelle. Vapakalastuskohde on Metsähallituksen sekä Polojärven osakaskunnan yhteislupakohde, joka monipuolistaa alueen kalastusmahdollisuuksia. Lupamyynti kohteelle alkaa 20. toukokuuta.

Valtion vesillä uudet kalastuskohteet ovat olleet viime vuosina harvinaisia uutisia, ja kohteita on jouduttu ennemminkin sulkemaan. Nyt Taivalkoskelle avattava Irninjoen kalastuskohde on poikkeus, joka tuo alueen kalastustarjontaan mukavaa piristystä monipuolisuudellaan.

”Irninjoen kalastuskohde on jokikohde, joka lisää kalastusmahdollisuuksia Taivalkosken alueella. Se monipuolistaa alueen kalastustarjontaa ja palvelee jatkossa hyvin kaikkia alueen kalastajia ja matkailuyrittäjiä”, kalastuksen erityisasiantuntija Eero Hartikainen Metsähallituksesta sanoo.

Yleisimmät saaliskalat ovat kookkaita harjuksia ja taimenia

Irninjoen yhteislupa-alue käsittää Irninjoen yläosassa sijaitsevan Laankosken ja Iiviökosken väliset koski-, virta- ja suvantoalueet. Yleisimmät saaliskalat alueella ovat kookkaita harjuksia sekä taimenia.

”Tällainen suurempi ja yhtenäisempi lupa-alue on helppo kalastajalle, kun yhdellä luvalla voi kalastaa sekä valtion että osakaskunnan vesillä. Irninjoella yhdellä luvalla saa siis jopa 4,3 kilometriä kalastettavaa”, Polojärven osakaskunnan puheenjohtaja Tuomo Polojärvi korostaa.

Lupamyynti alkaa 20. toukokuuta

Lupamyynti Irninjoelle alkaa 20. toukokuuta kello 9 Eräluvat-verkkokaupassa, Eräluvat-sovelluksessa sekä puhelinpalvelun kautta 020 69 2424 (arkisin kello 9–15). Lupa-alueelle myydään vuorokauden, seitsemän vuorokauden ja koko kauden pituisia lupia. Kalastusaika Irninjoella alkaa 1. kesäkuuta.

Irninjoen kohdesivu