Kansallinen kalakeittopäivä tulee taas – monessa liemessä keitetty kala valloittaa Suomen tiistaina 11. helmikuuta

Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuun toisena tiistaina. Tänä vuonna siis 11. helmikuuta.

Kansallista kalakeittopäivää vietetään ensi tiistaina 11. helmikuuta. Yksi Suomen herkullisimmista ruokateemapäivistä saa kattilat porisemaan ja veden herahtamaan kielelle.

Kalakeittopäivän 2020 teema on Monessa liemessä keitetty. Teetkö liemen itse vai käytätkö valmista? Haluatko kalapalojen uivan kirkkaassa liemessä vai lorautatko mukaan maitoa tai kermaa? Kokeiletko kenties tomaattista lientä tällä kertaa, vai haetko kookosmaidolla aasialaista tunnelmaa? Olipa liemimieltymyksesi mikä tahansa, anna sen näkyä kalakeittopäivänä!

Liemen lisäksi itse kaloista löytyy makuvaihtoehtoja moneen lähtöön. Perinteinen lohikeitto on monen suosikki. Savukalalla makuun saa uuden, syvemmän vivahteen. Pyydetyistä kaloista hauella, mateella ja silakalla on sesonki helmikuussa: oletko kokeillut haukipyöryköitä keitossa, thaihenkistä madekeittoa tai silakkaseljankaa? Kaikki nämä reseptit löytyvät Pro Kala ry:n reseptipankista.

Nappaa kuva kalakeitostasi

Osallistuminen on helppoa: Syö helmikuun 11. päivänä kalakeittoa ja nappaa siitä kuva. Nautitpa kalakeittosi silloin työpaikalla lounaaksi, kotona arkisissa tunnelmissa tai vaikkapa ravintolassa lasia kilistäen, muista jakaa kalakeittohetkesi somessa tunnisteella #kalakeittopäivä.

Aikaisempina vuosina some on täyttynyt kalakeitosta, ja sama toistuu varmasti tänäkin vuonna. Facebookissa Pro Kala ry:n Parasta evästä -sivulta löydät tapahtuman, jonne postataan reseptivinkkejä.

Bouillabaisse on yksi herkullisista kalakeitoista.