Helmikuussa kalatiskit ojoon – Nyt etsitään Vuoden 2020 parasta kalakauppaa

Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailussa haetaan Suomen parasta palvelevaa kalatiskiä.

Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailussa etsitään Suomen parasta kalatiskiä, joka erottuu joukosta loistavalla palvelullaan, monipuolisella valikoimallaan ja esimerkiksi lähikalan tarjoamisella asiakkailleen. Kilpailulla halutaan nostaa kalatiskien upeat osaajat ja houkuttelevan laadukas kala raaka-aineena parrasvaloihin.

Suomen Kalakauppiasliiton järjestämään kisaan voi kuka tahansa ilmoittaa oman suosikkinsa 9. helmikuuta saakka. Voittaja julkistetaan Kalaviikolla 19. maaliskuuta. Kilpailulla myös kiritetään Kansallista kalakeittopäivää, jota vietetään ensi viikon tiistaina 11. helmikuuta.

”Suomessa on valtavasti laadukkaita palvelutiskejä ja osaavia kala-ammattilaisia. Vuoden Kalakauppa -kilpailulla haluamme inspiroida kalakauppiaat näyttämään parastaan. Olkoon helmikuu kalakuu!”, innostaa Calle Spring Suomen Kalakauppiasliitosta.

”Palvelevat kalatiskit ovat avainasemassa kalan valmistuksen ja syömisen edistämisessä. Kisa vahvistaa suomalaista kalakulttuuria ja toivon mukaan madaltaa kynnystä valmistaa kalaa aivan uusin tavoin.”

Lähikalan nauttiminen on ekoteko

Kalan nauttimisella on myös ympäristöä hyödyttäviä tekijöitä. Vastuullisesti kalastetun lähikalan syöminen on ekoteko, joka auttaa esimerkiksi puhdistamaan vesistöjämme. Kala on myös terveellistä ja ravitsevaa ruokaa.

Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi muistuttaa, että kala on aina kuulunut vahvasti ruokakulttuuriimme. Lisäksi hänen mukaansa ympäri Suomea erilaiset perinteikkäät kalareseptit savolaisesta muikkukukosta länsirannikon savulahnaan pitävät yhä vahvasti pintansa.

”Lisäksi ruokakulttuuriamme rikastuttavat idästä ja lännestä rantautuneet kalareseptit. Kalatiskit voivat ohjata ja innostaa asiakkaitaan kokeilemaan uusia kalaruokia ja kalalajeja sekä opastaa kalan käsittelyssä”, Syväniemi arvioi.

Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailu

– Kilpailuun voi ilmoittaa ehdokkaansa 9. helmikuuta saakka ja äänestää suosikkiaan 29.2. asti osoitteessa
– Kilpailun finalistit valitaan nettiäänestyksellä. Äänestysaika on 1.2.-29.2.
– Nelihenkinen tuomaristo käy arvioimassa viisi finalistia helmikuun aikana. Tuomaristo koostuu kalaketjun ja ruokamaailman ammattilaisista.
– Voittajat julkistetaan 19. maaliskuuta Kalaviikolla. Vuoden Kalakauppa 2020 -palkinnon lisäksi myös yleisön suosikki eli eniten nettiääniä kahminut kauppa palkitaan.

Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailulla halutaan nostaa kalatiskien upeat osaajat ja houkuttelevan laadukas kala parrasvaloihin.