Kalastuksen harrastajille Suplaan oma Kalastajan Radio

Ensimmäinen Kalastajan Radion podcast julkaistaan Suplassa 6.6.2018 osoitteessa www.supla.fi.

Kalastus on Suomen yksi suosituimmista harrastuksista, sillä jopa 1,5 miljoonaa suomalaista sanoo kalastavansa vuosittain. Kalastusaiheisia radio-ohjelmia ei kuitenkaan ole ollut tarjolla eikä myöskään podcastejä. Nyt Kalastajan Kanava on ryhtynyt tuottamaan Kalastajan Radiota Nelonen Median Suplaan eli suoratoistoradioon.

Kaikille kalastuksen harrastajille ja aiheesta kiinnostuneille Kalastajan Radio julkaisee 6. kesäkuuta alkaen viikoittain podcastin eli verkosta kuunneltavan tallennetun radiolähetyksen ajankohtaisista aiheista. Niissä selvitetään esimerkiksi, mitä ja miten kyseisenä ajankohtana voi kalastaa sekä esitellään mielenkiintoisia kalastavia vieraita. Lisäksi tuodaan esiin kalastuksen päätöksentekoon liittyviä teemoja sekä tarinointia erilaisista kalastuskohteista Suomessa.

”Ryhdyimme selvittämään talvella mahdollisuuksia toteuttaa podcasteja seuraajiemme pyynnöstä. Nelosen Median Supla kiinnostui ajatuksestamme ja nyt kesäkuun alusta lähtien Suplassa ilmestyy keskiviikkoisin uusi jakso Kalastajan Radiota”, kertoo Kalastajan Kanavan vetäjä Jyri Kuusisalo, joka toimii myös Kalastajan Radion toimittajana.

Suplan käyttö on kätevää

Nelonen Median Suplan tuottaja Annika Takaniemi kertoo, että Suplalla on yli 350 000 vakiokäyttäjää kuukaudessa, ja käyttäjämäärä on jatkuvassa kasvussa. Moni ahkera radion kuuntelija on hänen mukaansa viime aikoina alkanut kuunnella myös podcastejä, koska niiden kuunteluajankohdan voi valita omaan elämänmenoon sopivaksi.

”Suplan käyttö on myös kätevää, sillä se jättää kädet vapaaksi, eli samalla voi tehdä muuta, kuten lenkeillä, pyöräillä, ajaa autoa, tehdä puutarhatöitä, laittaa pyykkiä tai ruokaa. Jatkossa Suplaa kuunnellaan myös kalassa, kalaan ajaessa tai venettä varustellessa”, Takaniemi mainitsee

Supla eli suoratoistoradio tarjoaa radiokanavien tallennetut uusinnat sekä monenlaisia ohjelmia podcasteina. Suplan ohjelmia voi kuunnella oman kännykän kautta lataamalla siihen Supla-sovellus sovelluskaupasta tai omalla tietokoneella osoitteesta www.supla.fi.

Metsähallitus kumppanina

Kumppanina Kalastajan Radiossa on Metsähallitus, koska se haluaa olla siellä, missä asiakkaansakin, ovat he sitten messuilla, järvellä, netissä tai podcastingeissä.

”Me tuomme asiantuntijamme saapuville. Kalastus herättää intohimoja, ja me olemme sitä varten, että kaikki saavat kysyä ja kommentoida”, korostaa Metsähallituksen Eräpalveluiden viestintäpäällikkö Aku Ahlholm.

Kalastajan Kanavalla tuhansia seuraajia

Kalastajan Kanava on digimedia kalastuksen harrastajille. Kanava pyrkii auttamaan kalastuksen harrastajia onnistumaan paremmin omassa harrastuksessaan vinkkivideoiden, ajankohtaisten dokumenttien sekä jokaviikkoisten livelähetysten avulla.

Seuraajia Kalastajan Kanavalla on Facebookissa 11 500 ja YouTubessa yli 3000, lisäksi Kanava on Instagramista ja Twitteristä. www.kalastajankanava.fi