Ville Haapasalon ideoima kalastusaiheinen videotilauspalvelu aloitti toimintansa

Näyttelijä Ville Haapsalon perustama Kalastus-tv.fi on suomenkielinen kalastukseen ja luonnossa liikkumiseen keskittyvä videotilauspalvelu. Kuva: Ismo Malin

Näyttelijä Ville Haapasalon perustama suomenkielinen kalastukseen ja luonnossa liikkumiseen keskittyvä videopalvelu Kalastus-tv.fi aloitti toimintansa elokuun lopussa. Tarjolla on alkuun kymmenen ohjelmasarjaa, jotka käsittävät kaikkiaan noin 100 pituudeltaan 26-minuuttista jaksoa. Uutta aineistoa on tarkoitus kuvata jatkuvasti lisää.

”Ohjelmien sisältö koostuu luonnollisesti pitkälti kalastuksesta, mutta kanavan sloganin ”yhteydessä luontoon” mukaisesti niissä tutustutaan luontoon ja siellä harrastettaviin aktiviteetteihin laajemminkin”, Ville Haapasalo sanoo.

”Keskustelu ja kiinnostus suomalaista kalaa kohtaan on valtavaa, ja me haluamme olla mukana tässä keskustelussa. Siksi ohjelmissamme ei vain kalasteta, vaan opetellaan myös käsittelemään kalaa ja jaetaan vinkkejä ruoan valmistukseen. Lisäksi niissä esimerkiksi selviydytään erämaassa, ihmetellään luontoa, huuhdotaan kultaa, ja välillä myös nauretaan”, Haapasalo jatkaa.

Suunnattu kaikenikäisille

Kalastus-tv on suunnattu kaikenikäisille, mikä nykyään on Haapasalon mukaan harvinaista. ”TV-alalla kuulee jatkuvasti puhuttavan siitä, kuinka joku ohjelma on oikein hyvä ja sillä on hyvät katsojaluvut, mutta valitettavasti sitä katsovat liian vanhat ihmiset. Meille kaikki ovat katsojia ja hyviä sellaisia”, hän korostaa.

Idea Kalastus-tv:stä syntyi Haapasalon omasta turhautumisesta kotimaiseen tv-tarjontaan. ”Alun alkaen päätimme käynnistää oman kanavan, josta tulisi meitä kiinnostavaa sisältöä. Myöhemmin ajatus omasta kanavasta vaihtui omaan videotilauspalvelualustaan, sillä haluamme olla moderneja ja tässä päivässä kiinni,” Haapasalo selvittää.

Kalassa myös Tatarstanissa

Myös Ville Haapasalon tauolla ollut Venäjän valloitus jatkuu uusien Kalastus-TV:n ohjelmien merkeissä. Ensimmäisenä on vuorossa monikulttuurinen Tatarstan Volga-joen varrella.

”Tuhatvuotinen kulttuuri, 136 eri kansallisuutta, useita eri uskontoja, värikkäitä persoonia. Ja kaikki sulassa sovussa, mikä tuntuu nykypäivänä uskomattomalta, tässä maailmantilanteessa. Luvassa on siis seikkailu vailla vertaa kalastustakaan unohtamatta, sillä myös kalavesiä Tatarstanissa riittää”, Haapasalo sanoo.

Kalastus-tv.fi on Netflixin kaltainen videotilauspalvelu. Palvelun hinta on 5,90 euroa kuukaudessa ja 59 euroa vuodessa. Uusille asiakkaille avauskuukusi on ilmainen. Palvelu löytyy Intenetistä osoitteesta www.kalastus-tv.fi