Kunnostuskirjasta tulossa päivitetty painos – sisältöehdotuksia kaivataan

Virtavesien kunnostus -kirjasta valmistellaan uudistettua painosta. Sen on tarkoitus valmistua vuonna 2024. Kuva: Anssi Eloranta.

Vuonna 2010 julkaistun Anssi Elorannan kirjoittaman Virtavesien kunnostus -kirjan painos on myyty loppuun. Kirjan jatkuvan kysynnän vuoksi Kalatalouden Keskusliitto on päättänyt julkaista teoksesta toisen, uudistetun painoksen.

Päivityksestä vastaa Elorannan lisäksi FT Timo Yrjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. Kunnostuskirjan työstäminen aloitetaan syksyllä 2023 ja uudistetun laitoksen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

Kirjasta pyritään saamaan mahdollisimman hyvin nykykäyttäjien toiveiden mukainen. Koska sen sivumäärää ei kuitenkaan ole tarkoitus kasvattaa, tarvitaan valintoja siitä, mitä poistetaan ja mitä uutta laitetaan tilalle. Tämän vuoksi kirjoittajat pyytävät kunnostuksiin ja aiemmin julkaistuun teokseen perehtyneiltä ehdotuksia ja toivomuksia näistä valinnoista.

Sama koskee myös kirjan kuvitusta, jota myös on tarkoitus uudistaa arviolta kolmanneksen verran. Kunnostuskirjan toiseen painokseen liittyvät kommentit ja ehdotukset voi lähettää sähköpostitse joko Elorannalle (anzueloranta@gmail.com) tai Yrjänälle (timo.yrjana@ely-keskus.fi).