Putkisieraintokko saatiin ensi kerran Kotkan vesiltä – Lesnan Naputtajat koukutti ennätyksellisesti 28 kalalajia

Kotkan Kalamaratonilla saatiin viikonlopun aikana yhteensä 32 kalalajia. Niistä yksi oli vieraslaji putkisieraintokko, jota ei ollut aiemmin Kotkan vesiltä tavattu. Kuva: Mediataju.

Putkisieraintokko oli Kotkan Kalamaratonin suurin yllätys. Lajia ei ole tavattu ennen Kotkan vesiltä. Viikonvaihteessa kisatussa Kalamaratonissa rikottiin myös kisaennätys. Joensuulainen Lesnan Naputtajat koukutti vuorokaudessa 28 eri kalalajia.

Vuorokauden kestävässä Kalamaratonissa joukkueet eivät tavoittele painavinta saalispussia, vaan tavoitteena on mahdollisimman monta koukutettua eri kalalajia. Sunnuntaina päättynyt Kotkan Kalamaraton ei jättänyt epäselvyyttä voittajasta. Lesnan Naputtajat uusi voittonsa ja paransi omaa hallussa ollutta kisaennätystään, joka on nyt 28 lajia. Hopealle tullut Team Lommoff 1 sai 24 lajia, kisan kolmas Team Saka sai koukkuunsa 23 lajia.

Vieraslaji putkisieraintokko havaittiin viime vuonna Helsingissä ja Haminassa

Mielenkiintoisin laji kisassa oli Team Lommoffin pyydystämä putkisieraintokko, jota ei ole aiemmin saatu Kotkasta. Tämä vieraslaji havaittiin ensimmäisen kerran Suomessa viime vuonna Haminassa ja Helsingissä, ja nyt se on siis valloittanut siis myös Kotkan vedet.

Lajikalastajien kalastustaitojen ja paikkatietojen kehittymisestä kertoo, että Kotkassa neljä ensimmäistä vuotta voittotulos kirjattiin alle 20 kalalajilla. Nyt seitsemän joukkuetta ylitti tuon määrän.

Kuusi ässälajia

Salaisia apajia tuntuu löytyvän, sillä kisassa saatiin peräti kuusi ässää, kalalajia, jonka vain yksi joukkue onnistui pyydystämään. Näitä olivat putkisieraintokon lisäksi rantanuoliainen, suutari, made, kuha ja kirjolohi. Yhteensä tänä vuonna tuotiin näytille 32 lajia.

Kotkan Kalamaratonin järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura SKES yhteistyössä Maretariumin kanssa. Helsingin Kalamaraton kisataan ensi viikonloppuna.

Kisatulokset ja joukkueiden saamat lajit