Mikkelin parhaat kaupunkikalastuspaikat asiantuntijan mukaan – katukalastuskilpailu saapuu kaupunkiin torstaina

Mikkelissä järjestetään Kaihulla Street Fishing -kalastuskilpailu torstaina 5.8.2021 klo 17–20.

Miksi mennä kaupunkia edemmäs kalaan? Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen kokosi listan Mikkeliä lähellä olevista parhaista kalastuspaikoista. Vinkeistä on hyötyä myös tällä viikolla järjestettävässä Street Fishing -kilpailussa Mikkelissä torstaina 5.8.

Suomen Vapaa-ajankalastajien teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista harrastaisi kalastusta enemmän, jos kalastuskohteet eivät olisi kaukana tai jos ylipäänsä tietäisi hyviä kalapaikkoja.

Järjestö muistuttaa, että lähikalastuskohteita löytyy kuitenkin usein jopa aivan kaupunkien ytimestä. Suomen Vapaa-ajankalastajien Etelä-Savon alueen kalatalousasiantuntija Janne Tarkiaisen mielestä Mikkeliä ympäröi mainiot kalavedet. Sen lisäksi, että kaupunki sijaitsee Saimaan rannalla, keskustan alueelta löytyy useita lampia, joista kalastamalla voi saada suuriakin saaliita ja paljon eri kalalajeja.

Keskustan alueen lammet mainioita lähikohteita

Mainioita lähikalastuskohteita Saimaan lisäksi ovat muun muassa Pankalampi, Urpolanlampi, Laajalampi sekä Moisionlampi. Perinteisten onkikalojen lisäksi eri lammista taitava kalastaja voi tavoittaa myös esimerkiksi karppeja, siikoja ja haukia. Kalastaminen keskustan alueen lammilla onnistuu myös perheen pienempien kanssa.

Suosittuja lähikalastuskohteita on myös hieman kauempana, esimerkiksi keskustasta Lahteen päin lähdettäessä mielenkiintoinen kalastuskohde on Puulavesi, joka on valittu Etelä-Savon maakuntajärveksi. Haukivuorelle ajettaessa vastaan tulee Kyyvesi, joka puolestaan tunnetaan hyvänä kuhavetenä. Mikkelin alapuolinen Saimaa tarjoaa myös paljon vaihtoehtoja kaikille kalastusta harrastaville.

Mikkelissä kilpailussa voi pärjätä myös onkimalla

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää kesällä jälleen Street Fishing -kalastuskilpailuja yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa ympäri Suomen. Rentomielinen tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille, ja siinä nuoret saavat tasoitusta.

Mikkelissä tapahtuma järjestetään torstaina 5.8.2021 klo 17–20 Kaihulla ja sen läheisyydessä, pois lukien uimaranta. Kisassa on yksi sarja, jossa mitataan neljä pisintä kalaa (1/laji) ja yhteispituus ratkaisee paremmuuden. Vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneet nuoret saavat 5 cm hyvitystä joukkueensa eduksi. Ilmoittautua voi paikan päällä.

Street Fishing -kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta ja voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Kalakunkuiksi 2021. Koko kesän kovimman voittotuloksen kalastaneet nimetään lisäksi syksyllä Vuoden katukalastajiksi. Säännöt on luotu matalan kynnyksen periaatteella, joten kuka tahansa kalastuksesta pitävä voi helposti osallistua ja pärjätä kisassa.

”Mikkelissä kilpailupaikka on valittu niin, että kilpailussa voi pärjätä myös onkimalla. Kookas lahna tai säyne voi ratkaista kilpailuvoiton, mutta toki hauen saaminen edistää voittomahdollisuuksia huomattavasti”, Tarkiainen kertoo.

Lisätietoa Street Fishing Mikkeli -kilpailusta on lapsille ja nuorille suunnatulla Fisuun.fi-kalastussivustolla. Mikkelissä järjestetään kesällä myös useita muita kilpailuja alueella toimivien kalastusseurojen toimesta. Lisäksi Mikkelin kalamarkkinoiden yhteydessä järjestetään 4–12-vuotiaille laiturionkikilpailut.

Kilpailuneutraalia toimintaa aikuisille

Tapahtumia riittää muutenkin, sillä paikallisseura Rantakylän Kalakaverit on mukana myös SVK:n tänä vuonna käynnistyneen aikuistoimintahankkeen pilottitoiminnassa.

Tavoitteena on järjestää uudenlaista kalastusharrastukseen innostavaa kilpailuneutraalia toimintaa aikuisille ja perheille sekä houkutella ihmisiä mukaan myös seurojen jäseniksi.

Tarkiaisen mukaan kysyntää toiminnalle on. Esimerkiksi naisille järjestetyistä tapahtumista tulee tiedusteluja tasaisin väliajoin.