Ministeriö avasi kehittämisavustushaun kalastusoppaille ja muille kalastusmatkailualan toimijoille

Kalastusoppaat ja muut kalastusmatkailuyrittäjät, joiden toimintaa koronaepidemia on haitannut, voivat hakea kehittämisavustusta maa- ja metsätalousministeriöltä 18.9. asti.

Maa- ja metsätalousministeriö on avannut kehittämisavustushaun kalastusoppaille ja muille kalastusmatkailualan toimijoille. Tavoitteena on tukea kalastusmatkailuyrityksiä koronavirusepidemian aiheuttamien haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sekä kannustaa yrityksiä työllistämiseen.

Avustusta voidaan myöntää yritysmuodosta riippumatta niille kalastusoppaille ja kalastusmatkailuyrityksille, joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä markkinahäiriöitä, ja jotka pyrkivät uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan.

Avustusta voidaan myöntää sekä tilanneanalyysin tekemiseen että kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysissä yritys voi selvittää ja suunnitella toimintaansa, uusia liiketoimintoja sekä organisoida palvelujaan koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Avustukset haettavissa 18.9. asti

Avustusta voidaan myöntää myös kehittämistoimenpiteisiin, jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronaviruksen aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Toimenpiteet voivat liittyä esimerkiksi liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, toiminnan uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä osaamisen vahvistamiseen.

Avustusta voi hakea maa- ja metsätalousministeriöstä 18.9.2020 kello 16.15 saakka. Hakulomake on ministeriön verkkosivuilla

Lisätietoja