Pelasta Itämeri – palkinto jaetaan Vene 23 Båt -messuilla ensi helmikuussa – palkinnon saajaa voi ehdottaa tammikuun loppuun asti

Vuoden 2022 Pelasta Itämeri -palkinnon sai kiertotalouden ratkaisuja tarjoava WeeeFINer Oy. Yhtiön puolesta palkintoa olivat vastaanottamassa Saara Tuhkanen ja Mikko Hänninen. Kuva: Messukeskus/Vene 22 Båt.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan Vene 23 Båt -messuilla perjantaina 17.2.2023. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Palkinnon saa innovaatio, ajatusmalli tai keino, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen. Palkinnon saajia voi ehdottaa tammikuun loppuun asti.

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 31.1.2023 asti

Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi.

Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja Laura Höijer Baltic Sea Action Groupista sekä Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila.

Palkinnon saaja valitaan Vene 23 Båt -messuilla. Finaaliin pääsee 3-5 yritystä, jotka esittelevät innovaationsa messuilla.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 22.11.2022–31.1.2023 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta www.venemessut.fi/pelasta-itameri.

Palkinnon aikaisemmat saajat

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina:

2019 Solar Water Solutions
2020 Origin by Ocean
2021 Christian Feodoroffin perustama Seaboost ja Loviisan Veneveistämö. Kunniamaininnan sai ylitarkastaja Oskari Hanninen Tukesilta.
2022 Weefiner