Pelastusliivipäivää vietetään taas ensi lauantaina – kannustetaan yhdessä ihmisiä käyttämään vesillä aina pelastusliivejä

Lauantaina 29.5. vietettävän Pelastusliivipäivän tavoitteena on positiivisella kampanjoinnilla kannustaa ihmisiä käyttämään pelastusliivejä aina vesillä liikkuessaan ja antaa vinkkejä muun muassa pelastusliivien valintaan ja huoltoon.

Pelastusliivipäivää on vietetty Suomessa jo useampana vuonna peräkkäin. Tavoitteena on ollut positiivisella kampanjoinnilla kannustaa ihmisiä käyttämään pelastusliivejä aina vesillä liikkuessaan.

Lisäksi annetaan vinkkejä muun muassa pelastusliivien valintaan ja huoltoon. Mukana viestimässä on ollut kymmeniä organisaatioita, järjestöistä viranomaisiin.

Tänä vuonna pelastusliivipäivää vietetään lauantaina 29.5.2021. Tavoitteena on jälleen, että mahdollisimman moni järjestö, viranomainen ja yritys innostuu viestimään pelastusliivien käytön puolesta omissa viestintäkanavissaan. Kampanjan viestintämateriaali (ml. pelastusliivien käyttöön opastavat videot) ovat vapaasti kaikkien toimijoiden hyödynnettävissä.

Kaikki mukaan kampanjaan

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Suomen Meripelastusseura haastavat organisaatiot ja mahdolliset paikallisyhdistykset tai jäsenyritykset yhteiseen Pelastusliivipäivän viestintään.

Lisäksi kukin toimija voi tuottaa omaa sisältöä aiheeseen liittyen.

Lisätietoa kampanjasta, osallistumistavoista ja yhteisiä viestintämateriaaleja löytyy osoitteesta: www.viisaastivesilla.fi/pelastusliivipaiva

Pelastusliivit ovat tehokas hengenpelastaja

Tutkimusten mukaan jopa 80 prosenttia vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos heillä olisi ollut asianmukaiset pelastusliivit oikeaoppisesti puettuna ja tilanteen nähneet olisivat osanneet auttaa. Pelastusliivien käyttö onkin yksi tehokkaimmista yksittäisistä tekijöistä vesiliikenteen hukkumiskuolemien ehkäisyssä.

Viime vuosina yhteinen viestimme pelastusliivien tärkeydestä on tavoittanut parhaimmillaan satojatuhansia ihmisiä. Toivottavasti näin myös tänä vuonna ja olette mukana kanssamme pelastamassa henkiä 29.5.2021.