Pidä Saaristo Siistinä ry:ltä vesistöaiheinen taidejulistesarja

PSS ry:n taidejulistesarjan aiheisiin kuuluvat aallot, kallio ja luonto. Julisteiden tuotto käytetään työhön saaristo- ja järviluonnon puolesta.

Pidä Saaristo Siistinä (PSS) ry:n uuteen taidejulistesarjaan kuuluu neljä erilaista aihetta: Meri, Kallio, Sulka ja Mänty. Luonto- ja vesistöaiheiset graafiset julisteet sopivat sisustukseen niin kotona, mökillä kuin julkisissa tiloissakin.

”Uudet julisteet ovat kunnianosoitus vesistöillemme ja rannoillemme. Julisteet ovat moderneja, mutta niiden luontoaiheet ovat hyvin perinteisiä ja ikiaikaisia. Taidejuliste seinällä on pitkäikäinen ilo omistajalleen. PSS ry:n uudet julisteet kertovat myös kodin tai muun tilan käyttäjien arvoista ja kiinnostuksen kohteista”, PSS ry:n viestintäpäällikkö Nora Forsman sanoo.

Näyttävät julisteet on painettu laadukkaalle, ympäristöystävälliselle julistepaperille ja niitä myydään rajoitettu erä. Julisteiden tuotto käytetään PSS ry:n työhön saaristo- ja järviluonnon hyvinvoinnin puolesta.

Oikeat luontokuvat pohjamateriaalina

Julisteet on suunnitellut graafikko ja taiteilija Pauliina Vesterinen, joka vastaa muun muassa PSS ry:n jäsenlehden ulkoasusta ja yhdistyksen graafisen ilmeen uudistuksesta.

Vesterinen kertoo uudistaneen PSS ry:n ilmeen ”Design by Nature” -ideologialla käyttäen oikeita luontokuviaan pohjamateriaalina erilaisissa visuaalisissa elementeissä. ”Minulle on kertynyt reissuiltani paljon luontokuvia, jotka löysivät luontevasti paikkansa PSS ry:n ilmeuudistukseen”, hän sanoo.

”Mänty-, meri-, sulka- ja kallioelementit nousivat kuva-arkistoistani tämän työn myötä kuin itsestään, ja ne päätyivät ilmeen mukaisiksi julisteiksi. Pieni pala Helsingholmin rantakalliota ja näkymä Perämeren ulappaa seinällä muistuttavat näin PSS ry:n tärkeästä työstä Suomen vesistöjen puolesta, Vesterinen jatkaa.

Tutustu julisteisiin