Seafood chef 2022 -kilpailussa valokeilassa ovat kalat ja äyriäiset – kutsukilpailussa mukana neljä monessa liemessä keitettyä konkarikokkia

Seafood chef -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran 2020, jolloin voittajaksi kruunattiin Juho Tahvanainen (kuvassa). Kilpailulla halutaan inspiroida ammattikokkeja tekemään kala- ja äyräisannoksia ja tarttumaan vesiemme antimiin rohkeasti ja yhä useammin. Kuva: Pro Kala ry.

Toukokuussa järjestettävässä Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa kisataan vuoden 2022 Seafood chef -tittelistä. Kutsukilpailussa on mukana neljä monessa liemessä keitettyä konkaria.

Perjantaina 20.5. messukeskuskessa Gastro Helsingissä nähdään, millaisia luomuksia kokit taikovat kalasta ja merenelävistä. Seafood chef -kilpailu nostaa esille paitsi vesien herkut, myös niistä upeita annoksia tekevät rautaiset ammattilaiset. Kilpailulla halutaan inspiroida ammattikokkeja tekemään kala- ja äyräisannoksia ja tarttumaan vesiemme antimiin rohkeasti ja yhä useammin.

Toisistaan mittaa ottavat toista kertaa järjestettävässä kilpailussa tällä hetkellä Young Heartsissa kokkaava Anssi Halen, turkulaisen ravintola Smörin vuoromestari Ville Neulanen, Boulevard Bar & Seafoodin keittiömestari Eppu Kokkonen sekä Burgermestari 2019 -tittelillä kruunattu freelancer-keittiömestari Pekka Koponen.

Tuomaristossa mukana koko kalan ketju

Tuomaristossa on edustettuna koko kalan ketju. Kilpailun päätuomarina on keittiömestari ja ruokakirjailija Ina Niiniketo, joka tällä hetkellä työskentelee Sikkesissä keittiömestarina ja etsii parhaillaan sopivaa ravintola tilaa omalle ravintolalle. Ina on vuoden 2022 EU-komission Sustainable seafood and fish -kampanjan ”Taste the ocean” Suomen edustaja.

Muut tuomarit ovat Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen, Raisioaquan markkinointipäällikkö Juha-Matti Mäkelä, Michelin-tähden ansainnut keittiömestari Jari Vesivalo, ammattikalastaja Mikael Lindholm sekä Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Kilpailijoiden kalankäsittelytaitoa tuomaroi Kalatukku E. Erikssonin avainasiakaspäällikkö ja koulutusasiantuntija Antti Reinikainen, joka on myös kalankäsittelyn SM-kisojen kaksinkertainen hopeamitalisti.

Mitä tapahtuu perkeille? Entä mahdolliselle mädille?

Kilpailuun kutsutut neljä kilpailijaa valmistavat kolmen tunnin aikana sekä alkuruoan että pääruoan seitsemälle hengelle. Lisätehtävänä on kokonaisen kalan käsittely eli hauen fileointi ruodottomaksi. Käsitelty kala käytetään pääruokaan, mutta tuomaristolle on tärkeää myös vastuullisuuden huomioiminen: Mitä tapahtuu perkeille? Entä mahdolliselle mädille?

Kilpailun järjestää Pro Kala ry yhteistyössä Food Camp Finland Oy kanssa. Muita pääyhteistyökumppaneita ovat Gastro Helsinki, Kalatukku E. Eriksson Oy, Benella Kala sekä Electrolux.

Kilpailun nettisivut