Vaasaan uusi kalastuslaituri Sundomin sillan kupeeseen – paikalliset vapaa-ajankalastajat mukana päättämässä sijoituspaikasta

Laituri on paikoillaan myös talvella, jolloin sitä voi käyttää esimerkiksi pilkkimiseen. Kuva: Ilari Rautiainen

Vaasaan Sundomin sillan kupeeseen on saatu uusi kalastuslaituri. Yli 20 metriä pitkä laituri sijaitsee erinomaisella kalapaikalla suojassa isoimmilta aalloilta.

Laituri asennettiin paikoilleen loppukesästä. Aivan uudesta laiturista ei tosin voi puhua, sillä ennen kalastuskäyttöä se palveli Isolahden pienveneilijöitä 1970-luvulta aina tähän päivään saakka.

”Laituri tuotiin sillalle Isolahden pienvenesatamasta, joka kunnostettiin viime vuonna. Kunnioitettavasta iästään huolimatta laituri on edelleen jämäkässä kunnossa ja palvelee kalastajia pitkälle tulevaisuuteen”, palveluvastaava Jarmo Latvala kertoo.

Paikka päätettiin yhdessä vaasalaisten vapaa-ajankalastajien kanssa

Laituri sijaitsee Sundomin sillan kaupunginpuoleisessa päässä lähellä sillan alittavaa veneväylää.

”Laiturin paikka päätettiin yhdessä vaasalaisten urheilu- ja vapaa-ajankalastajien kanssa. Meren syvyys on siinä noin neljä metriä, ja laituri sijaitsee tyvenen puolella suojassa isoimmilta aalloilta, Latvala kuvailee.

Kalastuskausi alkaa olla pikkuhiljaa lopuillaan, mutta laituri pysyy paikoillaan myös talven yli, jolloin sitä voi hyödyntää vaikkapa pilkkimiseen.