Kansainväliset Erämessut 50 vuotta – juhlamessuilla metsästystä, kalastusta, retkeilyä ja luontoa käsitellään vastuullisuuden näkökulmasta

Riihimäen Kansainvälisillä Erämessuilla oli tiivis tunnelma vuonna 2018.

Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa 9.–12.6.2022 koronapandemiasta johtuneen neljän vuoden tauon jälkeen. Erämessujen teemoja metsästystä, kalastusta, retkeilyä ja luontoa käsitellään tulevilla messuilla vastuullisuuden näkökulmasta. Esimerkiksi vanhat uistimet voi tuoda Suomen Vapaa-ajan Kalastajien (SVK) messuosastolle (U606) kierrätettäväksi koko tapahtuman ajan.

”Tuntuu todella hyvältä saada pitkästä aikaa valmistautua tapahtumaan toden teolla”, Riihimäen Erämessujen messujohtaja Ninni Manninen toteaa. ”Näytteilleasettajat ovat todella innolla tulossa Erämessuille kohtaamaan asiakkaitaan, mikä on messujen perusidea. Lisäksi meillä on tulossa loistavaa ohjelmaa metsästyksestä, kalastuksesta, retkeilystä ja luonnosta”, Manninen jatkaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö juhlamessujen suojelija

Erämessut viettävät 50-vuotisjuhlaa tänä vuonna, sillä ensimmäiset Erämessut järjestettiin vuonna 1972. Silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen oli tapahtuman suojelija ja tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Erämessujen suojelijaksi. Riihimäen Messut on julkaissut kuvapankissaan valokuvia messutunnelmista eri vuosikymmenillä.

Suomen Metsästysmuseo järjestää Messuilla tavataan! Kansainväliset Erämessut 50 vuotta juhlanäyttelyn, jossa juhlistetaan tämän upean tapahtuman pitkää polkua. Tämä näyttely on Erämessujen juhlavuoden päätapahtuma. Lisätietoja näyttelystä:

Messuryhmä perustettiin messutoimintaa luotsaamaan

Fuusion myötä Riihimäen Messut sulautui Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:hyn 1.1.2022. Messutoimintaa luotsaamaan perustettiin messuryhmä. Ryhmän tarkoituksena on tuoda metsästys-, kalastus- ja retkeilyalan tuoreet kuulumiset Erämessujen tekijöiden tietoon.

Kansainväliset Erämessut vahvistaa näin entisestään sitä, että tulevat messut palvelevat kävijöitä ja eräalaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Messut tuovat Riihimäen seudulle 3,7 miljoonaa euroa

Taloustutkimus teki tutkimuksen messujen talous- ja työllisyysvaikutuksista valtakunnallisesti sekä aluekohtaisesti huhtikuussa 2022. Sen mukaan messujen talousvaikutus tulee olemaan Riihimäen seudulle tänä vuonna 3,7 M€. Kävijät tuovat seudulle 2,8 M€ ja näytteilleasettajien osuus on 0,9 M€.

Tulot jakautuvat kahviloihin ja ravintoloihin, hotelleihin ja muuhun majoitukseen, juna- ja bussiliikenteeseen, kestokulutustavarakauppaa ja muihin tuloihin. Työllisyysvaikutus on peräti 50 henkilötyövuotta.

”Peltsi” Peltola juontaa Erämessut

Erämessujen ohjelma tulee olemaan hyvin laajaa ja monipuolista kesäkuussa. Julkkiseräilijä, toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola tulee juontamaan Erämessut. Erämessuilla on yhteensä seitsemän ohjelmapaikkaa, joissa Peltsi vierailee. Pitkänlinjan erätoimittaja Joppe Ranta luotsaa nimeään kantavaa Retkinikkarin lavaa.

Rannan ohjelma käsittelee retkeilyä hyvin monipuolisesti ja sisältää monia eri retkeilyalan julkkiksia. Ohjelmaa julkaistaan verkossa ja sitä voi myös hakea ohjelmapaikan, päivän tai teeman mukaan.

Tuo vanhat uistimesi Vapaa-ajankalastajien messuosastolle kierrätettäväksi!

Vastuullisuusteemaan istuu hyvin, että Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on järjestänyt messuosastolleen (U606) vanhojen ja jopa rikkinäisten uistinten keräyspisteen. Uistimia lahjoittaneille jaetaan päivittäin 30 siimaroskista.

Lisäksi paikan päällä on SVK:n seurojen edustajia, jotka näyttävät viehekunnostuksen mallia messivieraille. Messuilta kertyneet uistimet toimitetaan SVK:n jäsenseuroihin kunnostettaviksi, minkä jälkeen ne lahjoitetaan nuorille kalastuksen harrastajille.

Erämessujen ohjelma