Polexrodsilta visakoivuisia vapakahvoja ja uutuuskela laituripilkintään

Kuvassa ylimpänä teleskooppinen laituripilkkivapa, jossa laituripilkintään tarkoitettu uutuuskela, keskellä pilkkivapa ja alimpana morrivapa.

Teksti ja kuva: Kalervo Tolppanen

Facebookin Pilkkikalastus-ryhmästä huomasin, että Heikki Takala valmistaa visakoivuisia kahvoja. Koska olen utelias kokeilemaan kaikkea uutta, tilasin häneltä pystypilkki- ja morrivavan. Ne sopivat hyvin käteeni ja tuntuvat lujilta.

Nyt hän tekee myös laituripilkkivapoja teleskooppikärkineen tai sitten pelkkiä keloja. Kelat ovat tarkkuustyöstettyjä. Uusimman laituripilkkiin tarkoitetun kelamallin teimme yhteistyössä.

Uutuustuotteessa siima lähtee suoraan kelalta onttoon kärkeen. Kun herkistin tulee vavan päähän, ei yhdistelmässä ole mitään ulokkeita, joihin siima voisi sotkeutua. Siiman hiertymistä varten on lähtöreiässä messinkinen siimanohjain. Keloja on saatavissa kahta kokoa: 46 mm ja 58 mm. Takala tekee myös vastaavanlaisia keloja korkista tavallisiin pilkkivapoihin.

Lisätietoja valmistajan kotisivuilta https://polexrods.webnode.fi/, joilla kerrotaan kelan valmistuksesta ja hoidosta. Takalan tavoittaa myös puhelimella numerosta 040 8121 159 ja sähköpostilla polexrods@gmail.com.