1-23 Kalastus maistuu – 52 tapaa innostua kalastuksesta

Suomen Vapaa-ajankalastajien teemana on tänä vuonna Kalastus maistuu! Teeman myötä haluamme tarjota ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua kalastusharrastukseen monipuolisesti ja löytää siitä uusia tapoja sekä oppia käsittelemään saaliskalojaan ja hyödyntämään niitä kotikeittiössä.

Kalastus on monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, jota voi harrastaa sujuvasti ympäri vuoden. Jokaisena vuodenaikana harrastus muuttaa muotoaan ja tarjoaa erilaisia elämyksiä: uusia tapoja kalastaa, uusia kalalajeja ja uusia makuja.

Teemavuoden aikana listaamme 52 tapaa innostua kalastuksesta. Niiden avulla kannustamme kaikkia kokeilemaan kalastuksen eri muotoja ja löytämään eri vuodenaikoina harrastuksen pariin. Haastamme lisäksi jo kokeneita kalastuksenharrastajia kokeilemaan uusia tapoja nauttia kalastuksesta, laajentamaan harrastusta tuttujen vesien ulkopuolelle sekä ottamaan haltuun vaikkapa maittavien kalaruokien kokkaaminen vähemmän arvostetuista kalalajeistamme.

Teemavuosi käynnistyy talvikalastuskauden vinkein, joihin kuuluvat myös pilkkikisat ja muut pilkkitapahtumat. Tämän lehden ilmestyessä on helmikuun kestävän Pilkkikuun aloittava Pilkki12 juuri ovella ja ilmoittautuminen muun muassa perinteikkääseen SM-pilkkiin Sotkamon Nuasjärvelle käynnissä.

Osallistuthan Sinäkin Kalastus maistuu! -vuoteemme? Voit inspiroitua kampanjasivustomme vinkeistä ja haastelistoista, jotka voit tulostaa osoitteesta vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu.

Fiilistelijöille tarkoitetun listan avulla voit muistuttaa itseäsi etenkin kalastusharrastuksen yhteisöllisyydestä. Kokeneemmille harrastajille suunnattu lista puolestaan haastaa kokeilemaan muun muassa vähän teknisempiä kalastustapoja. Haasta mukaan itsesi, sukulaisesi, kaverisi tai vaikkapa kalastusseurasi!

Toivomme myös, että mahdollisimman moni veitsiä sujuvasti kalojen kanssa käyttävä jakaisi kalankäsittelyoppia eteenpäin ja innostaisi muitakin käyttämään itse pyydettyä kalaa.

Annetaan kalastuksen maistua!

Jaana Vetikko