Kalastonhoitomaksu on sopiva aineeton isänpäivälahja useille suomalaismiehille – ensi vuoden maksujen myynti on alkanut

Kalastonhoitomaksu on pakollinen kaikille 18–64-vuotiaille kalastajille kaikilla vesialueilla, minkä vuoksi se sopii useille suomalaisille miehille isänpäivälahjaksi. Ainoastaan yhdellä ongella, pilkillä tai silakkalitkalla voi kalastaa ilman kalastonhoitomaksua. Kuva: Juha Ojaharju.

Ensi vuoden kalastonhoitomaksua voi alkaa maksaa tänään keskiviikkona 1. marraskuuta. Kalastonhoitomaksusta on tullut suosittu, aineeton isänpäivälahja, jota on parhaimmillaan hankittu tuhansille isille jo marraskuun alussa.

Kalastonhoitomaksu on pakollinen kaikille 18–64-vuotiaille kalastajille kaikilla vesialueilla, minkä vuoksi se sopii useille suomalaisille miehille isänpäivälahjaksi. Yli miljoona heistä kalastaa vuosittain tavalla tai toisella. Ainoastaan yhdellä ongella, pilkillä tai silakkalitkalla voi kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

”Lahja on myös hyvä muistutus isälle siitä, että kalastonhoitomaksu on tosiaan pakollinen kaikkialla. Kalastitpa omilla, sukulaisen tai millä tahansa vesialueella tai vaikkapa merellä, kalastonhoitomaksu on perusmaksu, joka tulee aina maksaa”, erityisasiantuntija Jaakko Haapakoski Metsähallituksesta sanoo.

Hinta 47 euroa kalenterivuodelta

Kalastonhoitomaksu maksaa 47 euroa myös kalenterivuodeksi 2024 eli hinta säilyy ennallaan. Viime viikolla Metsähallitus kertoi, että vuoden 2023 kalastonhoitomaksuja oli lunastettu lähes 10 miljoonan euron edestä.

Maksajien määrä lisääntyi hieman edellisvuodesta. Luonnonvarakeskus (Luke) puolestaan tiedotti viime viikolla, että vapaa-ajankalastajien määrä on hienoisessa kasvussa.

Metsähallitus tilittää kertymän kokonaisuudessaan maa- ja metsätalousministeriölle, joka jakaa varat kalastuslain mukaisesti.

Näin hankit kalastonhoitomaksun 2024 isälle lahjaksi