Kapeenkosken uudet matkailuyrittäjät eivät ainakaan aluksi tee merkittäviä muutoksia – vain kalastuslupien myynti siirtyy nettiin

Kapeenkoski Travel Oy:n omistajat Titta ja Jani Himanko ovat Äänekoskella sijaitsevan Kapeenkosken uudet kalastusmatkailuyrittäjät. Kuva: Nona Himanko.

Kapeenkoski Travel Oy jatkaa alueen matkailuyrityksenä ostettuaan liiketoiminnan Kapeenkoski Oy:lta tammikuussa 2020. Yrityksen omistajat Titta ja Jani Himanko kertovat Kapeenkosken toiminnan jatkuvan siitä, mitä aikaisemmat yrittäjät olivat alueen kehityksen eteen tehneet.

”Merkittäviä muutoksia ei ainakaan näin alkuvaiheessa ole luvassa, ainoastaan lupamyynti siirtyy tulevaisuudessa nettiin”, yrittäjä Jani Himanko kertoo.

Yrittäjäpariskunnalla on taustalla monipuolista työkokemusta. Titta Himanko on kokenut ryhmänohjaaja ja monenlaisten kädentaitojen sekä taiteen opettaja. Titta on opiskellut työn ohessa viime vuodet ja yhteisöpedagogin opinnot ovat loppusuoralla.

Jani Himangolla on lähes kahdenkymmenen vuoden työkokemus kalastusmatkailusta ja kalastusvälineteollisuudesta. Jani toimi jo aiemmin vuosia kalastusohjelmapalveluyrittäjänä Kapeenkoskella, ennen kuin siirtyi Rapala yhtiöiden palvelukseen.

Lisäksi hän tuottanut televisioon kalastusaiheisia ohjelmia monelle eri kanavalle. Koulutukseltaan Jani on kokki. Lisäksi on saanut myös kalastusoppaan koulutuksen.

Ruokalistalle lisää lähialueen kalaa ja riistaa

Kapeenkoskella on tarkoituksena jatkaa osittain samojen verkostoyrittäjien kanssa, joiden kanssa aiemmat yrittäjät Seija ja Aimo Herneaho ovat toimineet. Uusia ohjelmapalveluyrittäjiä verkostoon on toki haussa jatkuvasti, lähinnä koskenlasku- ja muihin seikkailutoimintoihin.

Kapeen Kievarin ruokalista uudistuu aavistuksen niin, että jatkossa pyrkimyksenä on tarjota vieraille lähiseutujen antimia keskittyen riistaan ja kalaan.

”Valtaosa asiakkaistamme syö vierailunsa aikana Kapeella. Olemme molemmat hyvän ruuan ystäviä ja uskomme että riistalle ja kalalle löytyy varmasti kysyntää. Lähiruuan suosiminen nostaa tarjottavan ruuan profiilia ja tasoa entisestään. Kapeenkoskella on aina pidetty luontoarvoja ja eettisyyttä voimavarana, joten on luonnollista, että ruuan suhteen pyrimme samaan”, Titta Himanko toteaa.

Tärkeää myös kaupungin kannalta

Uuden yrittäjän löytyminen Kapeenkoskelle on tärkeä asia myös Äänekosken kaupungille.

”Kapeenkoski on yksi kaupungin tärkeimmistä matkailukohteista, josta löytyy paljon kasvupotentiaalia. Olemme erittäin iloisia siitä, että yrityskauppa toteutui ja toiminta alueella jatkuu kehittyen entisestään”, iloitsee kaupungin kehityspäällikkö Tanja Sulin.

”Kaupungin elinvoimayksikkö on tehnyt helpoksi yrittäjyyden aloittamisen Äänekoskella”, Jani Himanko toteaa.

Kapeenkoski Travel Oy aloittaa toimintansa Kapeenkoskella 1.4.2020. Myynti- ja varauspalvelu on siirtynyt jo 1.2.2020 ja varauksia tulevalla keväälle ja kesälle onkin jo tehty.

Kapeenkoskella on kalastuksen ohella hyvät mahdollisuudet myös muun muassa melontaan ja koskenlaskuun. Kuva: Nona Himanko.