Yhteistyöllä kaupunkilaiset kalaan! Iisalmen yrittäjät ja paikallinen kalastusseura Iisalmen pilkkijät kannustivat kaupunkilaisia kalastamaan

Kaupunkilaisten kalastusintoa nostatettiin Iisalmessa yrittäjien ja paikallisen kalastusseuran yhteistyöllä. Niinpä Iisalmen sataman kirjolohipilkkipaikalla riitti tänä talvena kuhinaa. Kuva: Tuija Piironen.

Iisalmen pilkkijöiden hallinnoimassa kirjolohipilkkipaikassa Iisalmen satamassa oli tänä talvena kuhinaa. Eikä ihme, sillä paikalla kävi reilusti yli kaksituhatta kalastajaa.

Kaupunkilaisten kalastusintoa nostatettiin kalastusseuran ja kaupungissa toimivien yrittäjien yhteistyöllä, jossa kaikille Iisalmen kaupungissa asuville sekä Iisalmen pilkkijöiden jäsenille, tarjottiin kirjolohen kalastusmahdollisuus ilmaiseksi.

”Hanke osoittautui niin menestyksekkääksi, että olisi hienoa, jos saataisiin tälle jatkoa myös ensi talvena”, haastelee hankkeen puuhamies Iisalmen pilkkijöiden puheenjohtaja Aki Piironen.

Piironen on tyytyväinen, että Iisalmen yrittäjät ry jäsenyrityksineen edistävät kaupungissa tapahtuvaa kalastusharrastusta. ”Tämänkaltaisissa hankkeissa, olemme mielellämme mukana.”

Palaute oli pelkästään positiivista

Iisalmen Pilkkijöiden aktiivitoimijoihin kuuluva Tuija Piironen kertoo myös, että oli mukava seurata kalastajien toimintaa. Avoimesti kerrottiin, millä kalaa on tullut ja kairaa lainattiin tarvitseville.

”Ihmiset olivat iloisia ja palaute oli pelkästään positiivista. Vaikka kaikki suunnitelmat eivät ole koronan takia onnistuneet, seura sai uusia jäseniä toiminnallaan, mikä oli myös hyvä asia”, lisää Aki Piironen.

Iisalmen Pilkkijät ovat aktiivisia innostamaan myös nuoria kalastusharrastuksen pariin. Opastusta he antavat normaalivuosina niin koululuokille, kuin muillekin nuorisotoimintaa järjestäville yhdistyksille.

Iisalmen pilkkijöiden puheenjohtaja Aki Piirosen mielestä hanke houkutella kaupunkilaisia kalastamaan kirjolohia oli niin menestyksekäs, että hän toivoo sille jatkoa myös ensi talvena. Kuva: Janne Tarkiainen.

Lisäjännitystä bonuskaloista ja yllätyspalkinnoista

Kalastus kirjolohien pilkkipaikassa oli ilmaista iisalmelaisille sekä kalastusseuran jäsenille. Luvan sai hankittua tekstiviestillä ja se oikeutti yhden kalan ottamiseen vuorokaudessa. Alueelle pystyi ostamaan myös normaalin kalastusluvan.

Lisäjännitykseksi jään alle oli laitettu normaali-istutusten mukana myös muutamia bonuskaloja, kooltaan noin 4–5 kg. Lisäksi alueella ui myös viisi merkattua kalaa, jotka oikeuttivat saajan lunastamaan itselleen kalastusaiheisen yllätyspalkinnon.

Iisalmelaiset ja kalastusseuran jäsenet saivat pilkkiä kirjolohia ilmaiseksi. Lisäksi alueelle sai hankittua myös normaalin kalastusluvan. Kuva: Tuija Piironen.