Kuinka monta lajia Helsingistä voi pyydystää vapavälinein vuorokaudessa? Hyvän vastauksen tähän antoi joukkue Species Fishing Team, joka voitti sunnuntaina päättyneen Kalamaratonin 30 kalalajilla

Vilhelmi Alasen, 12, tyylinäyte. Vilhelmi kalasti joukkueessa Team Simput. Kuva: Mediataju.fi.kuvat.fi.

Kalamaraton on 24 tunnin kalastuskilpailu, jota luonnehditaan Suomen vaativimmaksi. Vuorokauden jatkuvassa koitoksessa 2-3 kalastajan joukkueet tavoittelevat koukkuihinsa mahdollisimman monta eri kalalajia.

Ahvenen ja salakan saa varsin helposti siiman päähän, mutta entä kun tavoiteltavana on särmäneula tai liejutokko? Silloin pitää tietää, mistä, mihin aikaan, miten ja millä tätä lajia tavoitellaan.

Tämän vuoden voitto tuli Species Fishing Teamille 30 kalalajilla. Samaan tulokseen ylsi hopealle jäänyt AC Nappasko. Kullan ratkaisi mestarijoukkueen ässälajina saatu kampela. Kaikkien aikojen ennätys vuodelta 2014 on saman joukkueen nimissä, ja se on 32 kalalajia.

Ässälajeina kampela, kuore ja säyne

Kisassa saatiin myös ässälajeja – eli lajeja, jonka vain yksi joukkue onnistuu pyydystämään. Näitä olivat kampela, kuore ja säyne.

”Säyneen jääminen ässälajiksi on ehkä yksi kisan yllätyksistä. Aiempina vuosina tätä lajia on tuotu sentään enemmän näytille”, kilpailujohtaja Janne Halonen kertoi.

Matala merivesi toi lisähaastetta

Kilpailu käytiin varsin tyynessä ja lämpimässä säässä. Kisan lajituomari, tutkija Lauri Urho totesi huomattavan matalan meriveden korkeuden tuoneen kalastajille lisähaastetta.

”Tämä kisa kertoi myös vieraslaji putkisieraintokon yleistymisestä Helsingissä. Lajin sai pari vuotta sitten vain muutama joukkue, nyt niitä oli enemmän kuin joka toisella joukkueella.”

Tänä vuonna joukkueita oli mukana 50. Kalamaratonin järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Tulokset