Norppa- ja kalakuvaajien parhaimmisto laajasti esillä kesän näyttelyissä – Järviemme veijarit ilahduttavat Vuohijärven luontotalossa

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt ja kahvila Kaakkuri ovat avoinna 2.6.-26.8. joka päivä klo 11-18. Näyttelyissä on esillä esimerkiksi Sakke Yrjölän teoksia.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa Kouvolassa on kesällä 2018 esillä näyttelykokonaisuus Järviemme veijarit. Suomen järvissä asustavat norpat ja kalat ilahduttavat katsojaa ja kertovat samalla luontomme tilasta.

Yksi näytteille asettajista on valokuvaaja Juha ”Norppa” Taskinen, joka on lähes 40 vuoden ajan tehnyt työtä maailman uhanalaisimpien hylkeiden, saimaannorppien hyväksi.

Itseään kuva-alan lentojätkäksi, elokuvaohjaajaksi ja saimaannorppien suojelijaksi tituleeraava Taskinen on kerännyt kymmeniä kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja kuten Vuoden luontokuva, Vuoden luontokirja ja Aasia Wildlife-elokuvajuhlien pääpalkinto.

”Paras palkinto minulle on syntyä omalle kylälle keskelle maailman kauneinta järveä – Saimaata ja sen norppaa”, toteaa savonlinnalainen Taskinen.

Sakke Yrjölän ja Pekka Tuurin kalakuvia

Graafikko, kuvittaja Sakke Yrjölän täydellisen yksityiskohtaiset kalakuvat ovat vaatineet satoja tunteja töitä. Kuvia varten Yrjölä on kiertänyt Suomea ja kalastanut suuren osan kuvissa esiintyvistä lajeista malliksi teoksiin. Uskomattoman tarkat piirrokset on tehty akvarellipaperille ja väritetty vesivärein.

Kalojen maailmaan ja vedenalaiseen luontoon pääsee ensikesänä tutustumaan myös vedenalaiskuvaaja Pekka Tuurin valokuvien kautta. Suomi on tuhansien järvien maa, mutta silti useinkaan ei tarjoudu tilaisuutta tutustua pinnanalaiseen maailmaan.

Seppo Polameren muistonäyttely

Myös kuvanveistäjä Samuli Alosen töitä ovat innoittaneet luonto, järvet, unet ja mielikuvat. Teoksien materiaalina nähdään metallin lisäksi myös luonnonmateriaaleja kuten kiveä. Alonen pyrkii teoksissaan saamaan katsojan pysähtymään ja hyvälle mielelle.

Rakkauspuiston ulkonäyttelyssä on esillä veistostaidetta ja upea kukkaloisto. Uutena veistoksena nähdään akateemikko Ernst Mether-Borgströmin (1917-1996) pyörivä veistos Semafori. Erikoisnäyttelyssä on esillä luontomaalausten mestari Seppo Polameren (1936-2017) muistonäyttely.

Tapahtumakeskus lähellä Repoveden kansallispuistoa

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on vuonna 2015 perustettu tapahtumatalo Kouvolassa. Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevan kulttuurikohteen toimintaan lukeutuvat kesäaikaiset taidenäyttelyt sekä ympäri vuoden järjestettävät tapahtumat ja konsertit.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloa hallinnoi Suomen suurin kuvataidefestivaali Taidekeskus Salmela.