Hyppää mukaan videomatkalle Suomen ja Baltian maiden merenrannoille!

Baltic Seashore Stories -sivustolla Suomen ja Baltian meren rannoilta kuvatut tarinat heräävät eloon. Sivusto on saatavilla suomeksi, viroksi, latviaksi, liettuaksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Baltic Seashore Stories -viestintäkampanja innoitti ihmisiä tallentamaan videolle kesäisiä hetkiä meren äärellä. Kampanjan keräämissä minuutin videoissa avautuu yllättäviäkin tarinoita Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan rannoilta. Osa videoista löytyy nyt uudelta Baltic Seashore Stories -sivustolta.

Raati valitsi yli 130 videon joukosta 41 parasta ja sijoitti ne kartalle Baltic Seashore Stories -sivustolle, jossa Suomen ja Baltian meren rannoilta kuvatut tarinat heräävät eloon. Sivusto on saatavilla suomeksi, viroksi, latviaksi, liettuaksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Astu meren rannoille kuivin jaloin ja inspiroidu

Videot huokuvat iloa ja inspiraatiota Itämerestä, mutta herättävät myös huolta sen tilasta. Vastaa kutsuun ja lähde aistimaan merta ja pohtimaan sen merkitystä meille! Samalla voit arvioida omien arjen valintojesi vaikutusta mereen.

Kampanja on osa BALTICITIES-hanketta, joka edistää Suomen ja Baltian maiden rannikkokaupunkien ja -kuntien yhteistyötä Itämeren hyväksi. Kampanjallaan Suomen ympäristökeskus ja hankekumppanit jakavat tietoa merestä uudella tavalla, jolla pyritään tavoittamaan myös ne kansalaiset, joille Itämeri ei ole vielä ennestään tuttu.

Merta hoidetaan yhteisvoimin

Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja viiden muun valtion rannoilla lainehtii sama Itämeri. Rannat ovat erilaisia, mutta ihmisen aiheuttamat ympäristöhaasteet, kuten roskaantuminen ja leväkukinnat, ovat yhteisiä niille kaikille. Itämerta ympäröivät maat ja niiden rannikkokaupungit ovat huolissaan Itämerestä. Ne tekevät ja toteuttavat tutkimukseen perustuvia hoitosuunnitelmia ja toimia meren tilan parantamiseksi.

Jokainen kansalainen voi vaikuttaa merenhoidon suunnitteluun antamalla palautetta meriympäristön hoitosuunnitelmaan tila-arvion kuulemisessa, joka avautuu 15.12.2023.

Baltic Seashore Stories -kampanjan tuottama verkkosivusto

Tietoa hankkeesta

Kommentoi merenhoidon tila-arviota