Loisto Mariner -mobiilisovellus on oiva veneilijän apu

Loisto Mariner on Karttakeskuksen uusi mobiilisovellus, joka helpottaa vesilläliikkujan matkareitin suunnittelua ja lisää myös matkanteon turvallisuutta.

Ajantasaiset ja helppokäyttöiset kartat ovat tärkeitä veneilyn turvallisuuden kannalta. Loisto Mariner on Karttakeskuksen uusi helppokäyttöinen mobiilisovellus, joka toimii sekä Android- että IOS-käyttöjärjestelmässä.

Karttasovellus on tarkoitettu niin Suomen meri- kuin järvialueilla liikkuville veneilijöille. Sen suunnittelussa on otettu huomioon vesilläliikkujien monipuoliset toiveet ja tarpeet – myös turvallisuus.

Korkealaatuisten karttojen lisäksi sovelluksesta löytyvät muun muassa käyntisatamat palvelutietoineen, AIS-tiedot, täsmäsääennusteet, septitankkien imutyhjennyspisteet ja tiedot yli 2400 veneluiskan sijainnista sekä 250:stä kalastajien huippukohteesta.

Meri- ja maastokartat ovat tarkkoja ja vektorimuotoisia. Sovelluksen merikartat perustuvat Traficomin alkuperäisaineistoon. Koko Suomen kattava maastokartta puolestaan perustuu tarkimpaan Maanmittauslaitoksen aineistoon.

Yhdistelmäkartta tuo esiin uusia yksityiskohtia

Meri- ja sisävesikartat kattavat Suomen rannikon, Vuoksen ja Kymijoen vesistön, Vesijärven, Päijänteen, Keiteleen, Oulunjärven ja Inarijärven, ja yleismerikartat Ahvenanmaan, Saaristomeren, Suomenlahden ja Saimaan. Yhdistelmäkartalla maasto- ja merikartat täydentävät toisiaan ja tuovat esiin enemmän yksityiskohtia.

Karttoja voi tarkastella myös ns. lintuperspektiivistä (3D), mikä parantaa esimerkiksi kuljettavan reitin hahmottamista. AIS-tiedot auttavat muiden vesillä liikkujien tunnistamista. GPS:n avulla käyttäjä näkee kaiken aikaa oman sijaintinsa kartalla. Sovelluksen avulla voi myös luoda oman reitin ja omat paikkamerkit ja tallentaa ne.

Loisto Mariner toimii myös ilman verkkoyhteyttä, jos käyttäjä tallentaa kartat etukäteen laitteen muistiin (offline-toiminto). Poikkeuksena on säätietojen päivitys AIS-tiedot, joihin tarvitaan internet-yhteys. Yhteensopivuus: IOS 10.3 tai uudempi versio, Android: 4.4 tai uudempi versio.

Lisätietoja