Vakaatakin vakaampi Laaka Laituri muuntuu myös kalastuslautaksi

Laaka Laiturilta on helppo kalastaa ja lisävarusteena saatavana olevaan reunakorokkeeseen voi kätevästi kiinnittää veneen. Laiturin voi muuntaa tarvittaessa kelluvaksi terassiksi tai jopa kalastuslaituriksi.

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa, ja tuhansien järvien maassa on puolisen miljoonaa mökkiä, joilla nautiskellaan vapaa-ajasta. Mökki vesistön äärellä vaatii kuitenkin rinnalleen myös laiturin. Kantavalla laatalla varustettu Laaka Laituri on oiva vaihtoehto tähän mökkeilijän perustarpeeseen.

Laakalaituri on kestopuinen, uuden tekniikan ponttonilaituri, jonka erityisominaisuutena on kantava laatta. Sen ansiosta tämä laituri on kehittäjänsä Mika Hyyryläisen mukaan kolme kertaa vakaampi kuin perinteinen putki- tai laatikkoponttonilaituri.

”Laituri ei heilu eikä huoju, vaikka isompikin ihminen seisoisi virvelöimässä sen reunalla ja mikä tärkeintä, se ei kaadu, vaikka painoa olisi reilusti yli toivotun”, Hyyryläinen vakuuttaa.

Laiturin matala kansikorkeus mahdollistaa myös vaivattoman uimaan pulahtamisen ja saunavedetkin saa siitä koukattua kurottelematta. Lisävarusteena saatavaan reunakorokkeeseen voi kiinnittää veneen ilman, että tarvitsee tinkiä uimalaiturin ominaisuuksista.

”Heilumaton, tukeva laituri on myös turvallinen, eikä Laaka Laituri juoksuaskeleita hätkähdä, mitä varsinkin lapsiperheet arvostavat. Kestopuinen ulkonäkö sopii luontevasti rantaan kuin rantaan ja elementeistä on koottavissa jokaiseen rantaan sopiva ratkaisu”, Hyyryläinen sanoo.

Laiturielementit voidaan asentaa myös upottavaan rantahiekkaan, suohon, ruovikkoon tai mutaan ”kelluviksi pitkospuiksi ” ja jatkaa laituria halutun pituiseksi, jotta saavutetaan tarvittava syvyys uimiseen ja veneen kiinnitykseen.

Laaka Laituri muuntuu haluttaessa myös vaikkapa kelluvaksi terassiksi ja jopa CE-kilvellä varustetuksi, kalastukseen soveltuvaksi lautaksi. Perusversio on tasainen lautta, jonka kyytiin pääsee helposti vaikkapa pyörätuolilla.

Laaka Laiturilla on Patentti- ja rekisterihallituksen hyödyllisyysmalli.

Lisätiedot