Painouistimet lohjalaisen Retkun Kalastuksen uutuuksina

Retkun Kalastuksen uutuuksia kesään 2024 ovat painouistimet.

Retkun Kalastus on tunnettu nimensä mukaisesti Retku-vaapuistaan, jotka on suunniteltu kuhan, hauen ja ahvenen vetouisteluun. Tälle kesälle valikoimaan on tullutta kaksi vieheuutuutta: 90- ja 35-grammaiset painouistimet kuhan ja hauen uisteluun.

Uusien Retku-painouistinten maksimiuintisyvyys on 10 metriä uisteltaessa 3 kilometrin tuntivauhdilla ja 30 metrin siimanvapautuksella. Painouistinten suositeltu vetovauhti on 2-4,5 kilometriä tunnissa. Värivaihtoehtoja on tarjolla 10 erilaista.

Kaikki Retku-vaaput on puolestaan valmistettu balsasta ja valikoimista löytyy neljä eri mallia, joista kaikista on tarjolla 10 värivaihtoehtoa. Ne on suunnitellut ja valmistanut Lohjalla viehepajaansa pitävä Matti Hampori.

”Vieheet ovat käsityönä tehtyjä ja niitä on testattu Lohjanjärvellä, Säkylän Pyhäjärvellä, merellä Hangossa sekä Hiidenvedellä. Kuhat, hauet ja ahvenet ovat koeuitoissa iskeneet niihin hanakasti”, Hampori kertoo.

Retku 150 syvänne on suunniteltu lähinnä hauen ja kuhan vetouisteluun. Sen suositeltu vetovauhti on 2-4,5 kilometriä tunnissa ja uintisyvyys 0,5-2 metriä siiman vapautuspituudesta riippuen. Retku Satula 120 on myös omiaan hauen ja kuhan houkutteluun ja sen suositeltu vetovauhti ja uintisyvyys ovat samat kuin syvännemallilla.

Pienimmät Retku-vaaput on suunniteltu hitaaseen vetouisteluun, vaikka ne kestävät kovempaakin kyytiä aina 4,5 km tuntivauhtiin asti. Niistä malli 95 on suunniteltu kuhan ja ahvenen pyyntiin ja jälkimmäinen, voimakaspotkuinen ja hyvin hakeva malli 80 ahvenelle.

Lisätiedot ja tilaukset

Retkun Kalastuksen vaaput on suunniteltu kuhan, hauen ja ahvenen vetouisteluun.