Päijän 520Le-soutuveneestä saa myös sähköllä ajettavan heittokalastusveneen

Päijän 520Le -soutuvene on erikoisvarusteltu sähkömoottoria varten. Sen voi lisävarusteilla muuntaa myös esimerkiksi heittokalastajan ”työkaluksi”.

Kotimainen soutuveneitä valmistava Päijän Boats on uudistanut soutuvenevalikoimaansa ottamaan entistä paremmin huomioon myös kalastuksen harrastajien tarpeet. Tästä hyvä esimerkki on Päijän 520Le -malli, joka on lisävarusteilla muunnettavissa esimerkiksi kalastajille sopivaksi ”työkaluksi” heittokalastukseen.

Malli 520Le sopii erityisesti luonnonrauhaa arvostaville kalastuksen harrastajille, koska veneessä on rungonsisäiset läpiviennit sähkömoottorin kaapeleita varten. Niiden ansiosta veneeseen on helposti asennettavissa maksimissaan neljän kilowatin sähkömoottori.

Venettä kiertävä kaidesarja mahdollistaa lisävarusteiden, kuten kaiku-, vapa- ja haavitelineiden kiinnityksen kalastuksen kannalta sopivimmille paikoille. Kaksikuorirakenteen ja vettymättömän uretaanitäytteen sekä sivuponttonien ansiosta vene on erittäin vakaa, turvallinen ja uppoamaton kaikissa olosuhteissa.

Pohjan muotoilu takaa erittäin hyvät soutu- ja ajo-ominaisuudet. Keinonahkaiset istuinpehmusteet tuovat lisää mukavuutta pitkille kalareissuille. Erittäin hiljainen kaukosäätimellä toimiva Minn Kota -keulamoottori mahdollistaa vaivattoman liikkumisen vesillä juuri niin tarkasti kuin halutaan ja Spot-Lock-taivasankkurointi pitää veneen paikallaan tuulellakin.

Lisäksi i-Pilot-ohjausjärjestelmällä voidaan tallentaa kuljettuja reittejä. Tämän ansiosta hyväksi todettu kalapaikka tai -reitti voidaan ajaa tarkasti uudestaan vain kalastukseen keskittyen. Digitaali-teknologia hallitsee ja ohjaa moottorin tehontarvetta eri ajonopeuksilla. Tilanteen vaatiessa käsipeliin siirtymistä Aerot-airot ovat mukavat ja helpot soutaa.

Tekniset tiedot: Runko: uppoamaton uretaanitäytteinen 2-kuorirakenne, Pituus: 5,20 m, Paino: 117 kg, Maksimikoneteho: 4 kw/5 hv, Henkilömäärä: 4, Takuu: runko 10 vuotta, Lisävarusteet ja Minn Kota -moottori: 2 vuotta.