Artistilegendoille oma vaappusarja – aluksi mukana Katri Helena ja kuusi muuta naistähteä

Katri Helenan nimikkovaapusta löytyy kaksi erilaista versiota: perinteinen vaaleansininen ja valkoinen, sekä keltainen ja valkoinen, joihin väreihin hän oli pukeutunut Leidit lavalla -kiertueella.

Hype Productions Oy ja EK-viehe ovat aloittaneet yhteistyössä Artistiviehe-sarjan valmistuksen. Aluksi oman nimikkovaappunsa ovat saaneet legendaariset naisartistit Katri Helena, Paula Koivuniemi, Marion Rung, Lea Laven, Vieno Kekkonen, Pirkko Mannola ja Marjatta Leppänen.

Uusia legendoja, myös miehiä, haetaan kaiken aikaa mukaan viehesarjaan ja uudet tulokkaat löytyvät netistä osoitteesta www.lgdendat.fi. Samaisesta paikasta löytyy myös verkkokauppa, josta artistivieheitä voi ostaa. Myöhemmin niitä tulee myyntiin mahdollisesti myös hyvin varusteltuihin kalastustarvikeliikkeisiin kautta maan.

Artistivaaput ovat suomalaista, huolellista käsityötä ja ne on valmistanut EK-vaappujen tekijä Eelis Koskinen. Niistä löytyy hienoja yksityiskohtia ja vaappujen väritykset on tarkkaan harkittu sopimaan eri artisteille. Siten ne ovat väreiltään yhtä spesiaaleja kuin henkilöt, joiden innoittamina ne on tehty.

Artistivaappu soveltuu parhaiten järvelle sekä merelle kuhan ja hauen vetouisteluun. Keveytensä takia sitä on hankala heittää ainakaan pitkälle. Vieheen vetonopeus on noin 2,7-4,5 kilometriä tunnissa ja uintisyvyys 2,5–3,5 metriä kelalta päästetyn siiman pituudesta riippuen.

Vaappu painaa noin 15 grammaa ja sen apassipuinen runko on 13 senttimetriä pitkä. Se on varustettu 28 mm:n satulalevyllisellä nokkalapulla ja VMC:n 9622bn 4″ -koukulla.

Lisätiedot ja myynti

Legendaaristen naislaulajien Artistivaappuja yhteiskuvassa.
Paula Koivuniemen nimikkovaapussa on raflaavan tumma väritys.