Hiitolanjoen Ritakoski valmistunut ja avoinna yleisölle

Ritakosken kunnostustyöt Hiitolanjoella ovat valmistuneet ja koski on nyt avoinna yleisölle. Kuva: Hanna Ollikainen/Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö.

Hiitolanjoen koskialueet omistava Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ja Rautjärven kunta tiedottavat, että Ritakosken padon purku ja sen ympäristön kunnostustyöt ovat valmiit. Koski on nyt avoinna yleisölle.

Myös padonpurkutyön takia syksyn suljettuna ollut Ritakoskentie on jälleen avoinna liikenteelle. Sitä kautta koskelle pääsee autolla laajennetulle paikoitusalueelle. Jalan tai polkupyörällä kulkeville on uusi turvallinen kulkuyhteys kevyen liikenteen väylältä VT6:n sillan alitse. Kulku joelle siis sitä kautta, ei VT6:n yli.

Lahnasenkoskelle pääsee myös Änkilänsalon puolelta ja Kangaskosken tien kautta. Änkilänsalon puolelta lähtevä Lahnasenkoskentie ei ole säännöllisen talvikunnossapidon piirissä.

Liikuttava varoen

Hiitolanjoen virkistysalueilla ei ole talvikunnossapitoa, joten siellä tulee liikkua varoen. Korkean vedenpinnan takia ainakin Lahnasenkosken rantaraitilla on vettä ja jäätä, mikä on syytä ottaa huomioon ulkoiluvarustuksessa. Myös kävelysillat koskilla ovat jäisiä ja liukkaita, erityisesti pitää varoa kaltevia luiskia ja portaita talvikeleillä.

Ritakoski oli Hiitolanjoen viimeinen nousueste vaelluskaloille, sillä viime ja toissa vuonna valmistuivat jo Lahnasenkosken ja Kangaskosken padon purut ja kunnostukset.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ja Rautjärven kunta toivottavat ihmisiä nyt omatoimisesti tutustumaan Ritakosken uuteen ilmeeseen. Viralliset avajaiset koskella järjestetään ensi kesäkuussa.