Lahden kotijärveen kippistellään petokaloja jo kolmatta kesää – tänä kesänä kulautetaan Vesijärveen petokaloja vichyn voimalla

Petokala-kampanja toteutetaan tänäkin kesänä Lahdessa. Tällä kertaa Vesijärveen istutettavaa petokalaparvea pulskistetaan vichyn voimalla.

Tänäkin kesänä lahtelaiset voivat osallistua järvenpuhdistustalkoisiin juomalla petokaloja Vesijärveen. Petokalat pitävät pikkukalojen määrän kurissa ja auttavat näin puhdistamaan lahtelaisten kotijärveä.

Jo kahtena kesänä osassa lahtelaisravintoloita on päästy puhdistamaan Vesijärveä juomia nauttimalla. Hartwallin kumppanuus Lahden Vesijärvisäätiön kanssa jatkuu ja tänä kesänä järveen voi kulauttaa kaloja vichyn voimalla: mukana olevista ravintoloista ja K-Citymarketeista ostetut Hartwall Vichy Original -juomat kasvattavat syksyllä istutettavan petokalaparven kokoa.

Kippistelyä virkistävästi vichyllä

”Petokala-kampanja on tuttu monelle Lahden kesäravintoloiden asiakkaalle, ja on mahtavaa, että tiivis yhteistyömme paikallisten yrittäjien kanssa jatkuu hyvällä asialla. Tänä vuonna Vesijärvelle kippistellään virkistävästi Vichyllä ja mukana on ravintoloiden lisäksi myös kauppoja sekä Hartwallin oma panimomyymälä”, kertoo Hartwallin yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

Hartwall halusi kesäiseen kampanjaan mukaan virkistävän juoman, jota ihan kaikki voivat nauttia. ”Vichy on tietysti valmistettu lahtelaisesta vedestä, eli se on juuri sopiva juoma innostamaan ihmisiä Vesijärven suojeluun. Jokainen ostettu kampanjavichy pulskistaa petokalaparvea”, Sivenius sanoo.

Viime syksynä istutettiin miltei 50 000 kuhaa

Hartwall tekee Vesijärvisäätiön kanssa yhteistyötä jo kolmatta kesää. Vesijärven vointia kohentava kampanja on kasvanut vuosi vuodelta.

”Kampanja on odotettu juttu Lahdessa ja se on poikinut loistavia tuloksia. Ensimmäisenä vuonna istutimme noin 2 000 kookasta petokalaa, ja viime vuonna miltei 50 000 pikkukuhaa solahti järveen”, summaa Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Lahden Vesijärvi kaipaa kipeästi petokaloja, sillä vesistö tarvitsee eläinplanktonia pitämään levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät ravinnokseen eläinplanktonia. Siksi tarvitaan reilusti petokaloja, jotka syövät ravinnokseen pikkukaloja, ja näin auttavat pitämään Vesijärveä puhtaana. 

Kippis Vesijärvelle -kampanjassa ovat mukana

Ravintolat: Terassiravintola Arla, Ace Corner, Ravintola Lokki, Kesäterassi Aitio, Messilä Camping ja Hollolan Kirkonkylän kioski.

K-Citymarketit: Karisma, Laune ja Paavola.

Myös Hartwallin oma panimomyymälä on mukana kampanjassa. Kampanja on nyt käynnissä ja jatkuu kesän yli.