Lajikalastajat perustivat oman yhdistyksen – Suomen Lajikalastajat ry:n

Suomalaiset lajikalastajat ovat perustaneet oman yhdistyksen, jonka tavoitteena on kehittää lajikalastusta ja tuoda sitä aiempaa tunnetummaksi.

Suomalaiset lajikalastajat ovat perustaneet Suomen Lajikalastajat ry:n kehittämään lajikalastusta harrastajien ehdoin sekä tuomaan harrastusta entistä tunnetummaksi. Lajikalastus on yksi viime vuosina vahvimmin kasvaneita kalastuksen muotoja Suomessa.

Lajikalastus harrastuksena on esimerkki kestävästä kalastuksesta. Kalastus painottuu vähemmän kalastettuihin, kestäviin sekä taloudellisesti toissijaisiin kalakantoihin kovan paineen alla olevien petokalakantojen sijaan. Lajikalastus myös tuo uutta tärkeää tietoa tutkijoille vähemmän hyödynnettyjen tai tunnettujen kalalajien sekä kalakantojen tilasta, vahvuudesta ja levinneisyydestä.

Helppoa ja halpaa harrastus aloittaa

Lajikalastus on lisäksi erittäin helppo ja edullinen harrastus aloittaa. Lähes jokaisen suomalaisen lähistöllä on joku vesistö, ja jokainen niistä voi tarjota yllättäviäkin elämyksiä harrastuksen parissa. Välineistöksi alkuun riittää esimerkiksi mato-onki, joka on käytetyin perusväline ja jolla on jo mahdollista saada hyvin suuri osa suomalaisista lajeista.

Yhdistys omalla toiminnallaan pyrkii edistämään luonnon ja kalakantojen monimuotoisuuden ymmärtämistä sekä lajikalastuksen tunnettuuden että merkityksen tiedostamista osana suomalaista kalastusharrastusta. Suomen Lajikalastajat ry:n puheenjohtajana toimii Olli Varhimo ja varapuheenjohtajana Juha Salonen.