Species Fishing Team Helsingin Kalamaratonin voittoon 29 kalalajilla

Helsingin 20. Kalamaraton alkoi lauantaina sateisessa säässä ja päättyi 24 tunnin jälkeen puolipilviseen ja tuuliseen säähän. Kaikkiaan kilpailussa saatiin tänä vuonna 32 eri kalalajia. Kuva: Mediataju.

Joukkue Species Fishing Team voitti Helsingissä sunnuntaina päättyneen Kalamaratonin. Vuorokauden mittaisen kilpailun voittoon tarvittiin kaikkiaan 29 eri kalalajia.

Helsingin Kalamaraton kisattiin jo 20. kerran. Kilpailu alkoi lauantaina puolilta päivin sateisessa säässä ja päättyi sunnuntaina 24 tunnin jälkeen puolipilviseen ja tuuliseen säähän. Kisassa käytetään vain vapavälineitä.

Kaikkiaan Kalamaratonissa 2022 saatiin 32 eri kalalajia. Kilpailun voittajajoukkueelta näistä jäivät puuttumaan kuha, säyne ja seipi.

Kuoreen ja siian puuttuminen yllätti lajituomarin

”Saaduissa lajeissa ei ollut suuria erikoisuuksia aiempiin vuosiin nähden, sen sijaan kuoreen ja siian puuttuminen kokonaan hieman yllättivät. Kisan tavallisin kala ahven oli tällä kertaa varsin tiukassa”, kilpailun lajituomari, kalabiologi Jussi T. Pennanen arvioi.

”Myöhäisen kevään jälkeen vedet olivat kuitenkin lämmenneet niin paljon, että särkikalalajien kutu on käynnissä, ja se takaa suuren lajimäärän”, Pennanen sanoi.

Kisan niin sanottuja ässälajeja – joita vain yksi joukkue onnistui koukuttamaan – olivat seipi ja säyne.

Kalamaratonin järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Tulokset