Lähes 140-senttinen jättihauki iski ”Freddy” Harbortin tarjoilemaan uutuusjigiin

"Freddy" Harbort ja saksalaiselta patojärveltä tullut 137-senttinen jättihauki.

Abu Garcian ja Berkleyn Pro -kalastaja Fredrik Harbort onnistui saamaan yhden tämän vuoden suurimmista hauista Euroopassa. Peräti 137-senttinen hauki iski hänen tarjoilemaansa Abu Garcian uuteen Beast Twintail -kalajigiin joulukuun puolivälissä.

Saksalainen ”Freddy” Harbort tunnetaan kalastajana, joka on nähnyt paljon vaivaa pyytääkseen suuria petokaloja eri puolilta maailmaa. Joulukuun puolivälissä hän oli yhdessä ystävänsä kanssa pienellä saksalaisella patojärvellä kalastaen pienestä soutuveneestä.

Vesistö oli ennestään tuntematon molemmille kalamiehille, ja heittely väliveteen tuotti heikosti tulosta ensimmäisen kalastuspäivän aikana. Toisena päivänä parivaljakko löysi tavan, jolla he saivat useita hyvän kokoisia haukia. Freddy keksi käyttää uutta 21-senttistä Abu Garcia Twin Tail -shädiä, jolla he jigasivat erittäin hitaasti järven pohjan tuntumasta noin kahdeksan metrin syvyydessä.

Kalastuspäivän päätyttyä molemmat kalastajat päättivät antaa kalastusalueelle tunnin rauhoitusajan. Vasta kun oli täysin pimeää, he palasivat kalastamaan uudelleen samaa aluetta. Vain muutaman heiton jälkeen Freddyn vavassa tuntui raju tärppi.

Lähes 140 sentin kala vaakatasossa mitattuna

”Tiesin muutamassa sekunnissa, että tämä kala ylittää 120 sentin rajan ja reilusti. Polvet vavisten onnistuin kuitenkin tuomaan kalan noin viiden minuutin kuluessa pintaan, josta kaverini sen onnistui haavimaan. Unelma suurhauesta oli toteutunut. Se oli kuin unta, joka toteutui kauniimpana kuin osasin odottaakaan”, Freddy hehkuttaa

Hänen mukaansa tällaisen kalan pituus on yli 140 senttiä, jos se mitataan pystyyssuuntaan. ”Me kuitenkin mittaamme kalat vaakatasossa asianmukaisella mittausmatolla puristamatta eviä. Tällä menetelmällä hauen todellinen koko saatiin selville ja se oli 137 senttiä”, Freddy selvittää.

Freddy käytti 140-grammaista Abu Garcia Svartzonker -vapaa, jossa oli Penn Slammer 3500 -kela ja 0,25 mm Spiderwire Blue Camo -siima. Vieheenä hänellä oli Beast Twintail -haukijigi.

Freddyn vuoden 2019 viiden parhaan hauen mediaanikoko on 124,5 cm, minkä ansiosta päättymässä oleva vuosi on hänelle kaikkien aikojen paras kalastusvuosi.

Kaksoissirppipyrstö korostaa uniikkia uintia

Abu Garcia Beast Twin Tail -kalajigillä on kaksoissirppipyrstö ja varsin uniikki uinti, jota tuplahäntä vielä korostaa. Se soveltuu erittäin hyvin aktivoimaan varovaistakin haukea.

Se soveltuu käytettäväksi jigipään kanssa, mutta myös pintauittoon rigaten. Sitä voi uittaa hitaasti antaen sen välillä vajota tai suoralla kelauksella. Molemmat tavat toimivat olosuhteista riippuen.

Saatavana 17- ja 21-senttisenä.

Ominaisuudet:

• Suunniteltu pro-hauenkalastukseen. Silti sitä on helppo uittaa.
• Käsin maalattu.
• Ei sisällä ftalaatteja.
• Suunniteltu ja kehitetty Ruotsissa pohjoismaisiin olosuhteisiin.
• Uniikki uintiliike.
• Toimivaksi havaitut klassikkovärit modernilla lisällä (yhteensä 9 eri vaihtoehtoa).

Abu Garcia Beast Twin Tail -jigillä on varsin uniikki uinti, jota sen tuplahäntä korostaa.