Kuusamon Uistimen kesäuutuuksia – vastustamattomia haukkapaloja ahvenille ja kuhille

Vilkas on suunniteltu ahvenen ja kuhan heittokalastukseen.

Kuusamon Uistimen kesän uutuuksiin kuuluva lippa-blade on nimetty Vilkkaaksi ja se on suunniteltu ahvenen sekä kuhan heittokalastukseen. Uutuusviehe on pitkäheittoinen ja aggressiivisesti värisevänä vastustamaton houkutin lämpimään veteen ahvenkalojen ollessa aktiivisia välivedessä ja pinnan lähettyvillä.

Vieheen jo valmiiksi värisevä liike yhdistettynä vatsaan viritettyyn evälippaan ja laadukkaaseen värikoukkuun takaa, että Vilkas näkyy, kuuluu ja värisee petokaloja houkuttelevasti. Kaksi kiinnitysreikää mahdollistaa sekä tiheän että rauhallisemman syvemmällä uivan liikkeen. Laadukas kolmihaarakoukku tarjoaa iskupisteen kalalle ja varmistaa hyvän tartutuksen.

Vilkasta kannattaa kokeilla ahvenen ja kuhan lisäksi toutaimelle ja jalokaloille. Vilkas valmistetaan Kuusamon tehtaalla lyijyttömistä raaka-aineista kotimaisena käsityönä. Se painaa 13 grammaa ja siitä on tarjolla seitsemän värivaihtoehtoa.

Uusi Santeri-vaapun malli Solo Deep on erityisesti kuhan uisteluun suunniteltu kehitysversio perinteisestä Santerista. Iso satulamallinen leukalappu takaa vaapulle 3,5–4 metrin uistelusyvyyden, joka on usein tarpeen kuhan ollessa kesällä välivedessä.

Yksi leikarilla varustetta kolmihaarakoukku varmistaa pitävän tartutuksen ja kalan kiinnipysymisen. Toisaalta sen ansiosta pienimmät kuhat eivät ole jatkuvasti tartuttamassa itseään ulkopuolelta kiinni. Uudenlainen evälippa takarenkaassa luo vieheen profiiliin lisähoukutuksen ja mahdollistaa syvännevaapun uintiin maltillisen sekä epäsäännöllisen hakevuuden.

Koekalastuksissa kuhan lisäksi kookas ahven ja hauki kiinnostuivat Solo Deepista. Uutuus-Santeria kannattaa tarjota myös jalokaloille uistellen tai heittäen.

Santeri Solo Deep on 11 cm pitkä ja painaa 12 grammaa. Tarjolla seitsemän eri värivaihtoehtoa

Santeri Solo Deep on kuhan uisteluun kehitetty versio perinteisestä Santeri-vaapusta. Evälippa takarenkaassa luo vieheen profiiliin lisähoukutuksen ja tuo vaapun uintiin maltillisen sekä epäsäännöllisen hakevuuden.

Evälipalla entistä kalastavammaksi

Lusikat, vaput, jigit ja muut vieheet voi virittää entistä kalastavammiksi Kuusamon Uistimen evää mallintavalla rosterisella evälipalla. Evälippa kiinnitetään lusikkauistimen koukun renkaaseen koukun kanssa, vaapun takarenkaaseen koukun kanssa tai sen tilalle. Jigin voi myös tuunata lipparigauksella.

Kuusamon Uistimen Evälipalla voi virittää esimerkiksi lusikkauistimia, vaappuja ja jigejä.

Uutuusvärejä Viikariin, Viekkaaseen ja Räsäseen

Vuoden 2023 uutuusvieheiden Viikari ja Viekas väriskaalaan ovat tulleet uutuuksina huomioväri Vamppi, luonnollinen joka paikan väri Muikku ja kontrastivärinen Appelsiinikola. Lisäksi nokkalippauistin eli chatterbait Viekas on saanut ylleen sinimustan värin Yöhaukka, joka toimii erityisesti kirkkaissa vesissä heikommassa valaistuksessa.

Nämä vieheet ovat maistuvat erityisesti ahvenelle, mutta myös muille petokaloille. Viekkaassa on vain yksihaarakoukku, joten sen voi heittää myös kasvillisuuden keskelle ilman, että se jää kiinni.

Viikarin ja Viekkaan uutuusvärit Viikarin pinnassa: Appelsiinikola, Muikku ja Vamppi.
Viekkaan ikioma uutuusväri Yöhaukka.

Lisäksi Räsänen on saanut kaksi uutta Lätkä-mallista tuttua väriä, Träskön ja Namun. Värit löytyvät nyt myös kokojen 70/20 ja 50/14 Helmi-Räsäsistä.

Räsäsen uudet värit Träskö ja Namu.