Sihvosen Pyrstöperho toimii sekä kesällä että talvella

Markku Sihvosen uutuus Pyrstöperho käy pienellä painokoukulla mormuskaksi ja isommalla jigaukseen sekä koukulla ilman painoa perhokalastukseen.

Uudella Pyrstöperholla voi kalastaa kuten perholla, mutta se käy kehittäjänsä Markku Sihvosen mukaan myös jigaukseen ja pilkkimorkuskaksi. Käyttötapa valitaan vieheeseen lisätyn painokoukun koon perusteella.

Sihvonen määrittelee Pyrstöperhon jigin ja perhon risteytykseksi. ”Tämän vieheen ideointi sai alkunsa, kun olen itse ns. sekakäyttäjä, eli talvella pilkin ja kesällä jigaan sekä perhokalastan. Kun minulla on lisäksi pitkäaikainen kokemus silikoniuistinten valmistuksesta, päädyin tällaiseen silikonin ja perhonsidonnan yhdistämiseen”, Sihvonen kertoo.

”Suunnittelun ja kokeilujen myötä syntyi sitten tuote, joka koukun valinnasta riippuen vastaa kaikkiin edellä mainittuihin kalastustapoihin. Pilkkimiseen valitaan kevyt painokoukku, perhokalastukseen koukku ilman painoa ja jigaukseen isompi painokoukku virvelikalastusta varten. Painokoukku ei voi mielestäni kuitenkaan näin pienessä vieheessä olla kuin korkeintaan 4-grammainen”, Sihvonen selvittää.

Joka tapauksessa Sihvonen ennätti talvella koeuittaa uutuusviehettään mormuskana, jona se kelpasi hyvin ahvenelle. ”Myös kesällä se on suunniteltu lähinnä ahvenen suupalaksi”, hän mainitsee.

Sihvonen korostaa, että Pyrstöperhot ovat keskenään kaikki erilaisia valmistusmateriaalinsa silikonin takia aina väritystä myöden. ”Asiakkaan toiveet pyrin ottamaan huomioon siten, että lähetän hänelle kuvan valmiista tuotteista, joista hän sitten pääsee valitsemaan itselleen mieluisimmat”, Sihvonen kertoo.

Tilaukset: Markku Sihvonen, puh. 050 555 6625. Lisätietoja Sihvosen tuotteista: